16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltimul termen în dosarul lui Melinescu

Ultimul termen în dosarul lui Melinescu

Ioan Melinescu, fostul şef al ONPCSB, a susţinut în faţa judecătorilor că nu l-a protejat pe Genică, ci a făcut la Parchet peste 100 de sesizări despre grupul coordonat de omul de afaceri craiovean.

Dosarul în care fostul şef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, este acuzat de uzurpare de calităţi oficiale a rămas ieri în pronunţare, magistraţii Tribunalului Vrancea urmând să dea o sentinţă peste o săptămână în cazul „protectorului“ lui Genică Boerică.
Reamintim că Ioan Melinescu a fost acuzat de uzurpare de calităţi oficiale după ce guvernul îl revocase din funcţia deţinută, aceea de şef al ONPCSB. Potrivit procurorilor, Melinescu a continuat să-şi exercite prerogativele de preşedinte al Oficiului şi a participat în perioada 5 mai – 22 iunie 2004 la cinci şedinţe plenare în care a deliberat, votat şi a luat decizii, alături de ceilalţi membri, cu privire la o serie de documente ce urma să fie trimise altor autorităţi. Melinescu a fost acuzat, de asemenea, că şi-a păstrat calitatea de preşedinte al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor după ce a devenit consilier al premierului Adrian Năstase, având astfel acces la informaţii cu caracter secret deţinute de această instituţie şi „creând o stare de pericol pentru autoritatea statului“.

Melinescu se simte victima unor grupuri de interese

Ieri, la ultimul termen al procesului, atât Ioan Melinescu, cât şi avocatul său au susţinut în pledoaria finală că nu a fost comisă nici o faptă penală în sensul în care fostul şef al ONPCSB a fost acuzat. Potrivit NewsIn, Melinescu a justificat că a fost nevoit să rămână în funcţie chiar şi după ce a fost revocat, pentru ca instituţia să nu îşi înceteze activitatea. A mai susţinut că plângerea înaintată la Parchet împotriva sa a fost făcută la mai bine de un an de la revocarea din funcţie, ceea ce, în opinia sa, denotă faptul că ar fi fost „ţinta unor grupuri de interese“ împotriva cărora, în calitate de şef al ONPCSB, a înaintat către Parchet dosare importante care se află şi acum pe mesele judecătorilor. „Am fost acuzat că am acoperit faptele lui Genică Boerică. Eu am făcut peste o sută de sesizări despre grupul condus de Genică Boerică la Parchet. Au fost nenumărate încercări de a mă denigra. Am fost atacat în toate ziarele influenţate de Dinu Patriciu. Au fost făcute presiuni asupra mea inclusiv din partea lui Eugen Bejinariu, împotriva căruia voi face plângere penală pentru că a emis hotărâri de guvern false, în contradicţie cu decretele prezidenţiale“, a declarat Ioan Melinescu.
Potrivit judecătorului Măndica Badiu, care a prezidat completul de judecată, Tribunalul Vrancea ar putea pronunţa sentinţa în acest dosar chiar peste o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS