6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO şansă pentru şomeri

O şansă pentru şomeri

Şomerii sau persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă mai au o şansă să-şi găsească un post, la bursa ce va fi organizată vineri, 20 aprilie, de Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

GORJ. La finele acestei săptămâni, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu va fi gazda agenţilor economici care şi-au anunţat prezenţa la Bursa locurilor de muncă. Potrivit directorului executiv al AJOFM Gorj, Ion Târlea, până în prezent au fost contactaţi 60 de agenţi economici, din care 25 şi-au anunţat participarea. Aceştia oferă 257 de locuri de muncă în meserii cum sunt contabil, agent de pază, bucătar, brutar, coafor, manichiurist, vânzător, lucrător comercial, electrician, tinichigiu carosier, faianţar, sudor autogen, conducător auto, agent imobiliar, broker imobiliar. Agenţii economici au scos pe piaţa bursei şi locuri de muncă pentru persoanele care au terminat studii superioare.

Locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare

Ion Târlea a subliniat că pentru persoanele cu studii superioare sunt vacante locuri de muncă în meseriile de consilier economic, farmacist şi inginer constructor. „Numărul de locuri de muncă vacante şi structura pe meserii vor fi modificate în permanenţă până în ziua organizării evenimentului. 2007 a fost stabilit,la nivel european, anul egalităţii de şanse pentru toţi. Sub acest auspiciu, sunt aşteptate mâine  toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care fie doresc să-şi găsească un job, cât şi angajatorii care au locuri de muncă vacante şi vor să-şi facă o selecţie de personal“, a adăugat Târlea. Bursa generală a locurilor de muncă reprezintă cea mai importantă acţiune de mediere a muncii pe care AJOFM Gorj o promovează şi în acest an prin punerea în legătură directă a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii relaţiilor de muncă. „Finalitatea acestei acţiuni constă în creşterea gradului de ocupare în judeţul nostru. Ne aşteptăm la o participare numeroasă atât din partea angajatorilor, cât şi a persoanelor care doresc să-şi găsească un loc de muncă, a declarat Ion Târlea. Acesta a mai adăugat că AJOFM Gorj sprijină angajatorii pentru crearea de noi locuri de muncă prin subvenţionarea pentru angajarea de persoane cu dificultăţi de reintegrare pe piaţa forţei de muncă cum sunt absolvenţii, şomerii peste 45 de ani, unicii întreţinători de familie monoparentală, persoanele care mai au trei ani până la pensie, persoanele cu handicap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS