8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei şcoli prădate la Slatina

Trei şcoli prădate la Slatina

Trei şcoli din Slatina au fost sparte în doar o săptămână şi jumătate. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat autorul a două dintre spargeri. Este vorba despre Tudor Alecu, de 18 ani, din municipiu. După cum spun directorii celor trei unităţi de învăţământ – Şcoala Generală „George Poboran“, Şcoala Generală „Constantin Brâncoveanu“ şi Grupul Şcolar Industrial Metalurgic – la toate cele trei unităţi s-a operat în acelaşi mod. Din acest motiv, nu este exclusă varianta ca toate cele trei unităţi să fie sparte de acelaşi infractor. Cele mai mari pierderi le-a suferit Şcoala Generală „George Poboran“. După ce a furat câteva bunuri, prădătorul nu s-a mulţumit cu atât. El a distrus uşile metalice abia montate.

Prima spargere, la „Constantin Brâncoveanu“

Şcoala Generală „Constantin Brâncoveanu“ a fost spartă pe 4 aprilie. Infractorul a smuls grilajul şi cu un diamant a decupat o bucată din geam, l-a deschis, apoi a intrat în clădire. Cabinetul de contabilitate şi cel al consilierului educativ au fost primele „vizitate“. Din fiecare hoţul a luat o unitate centrală de calculator, un DVD-player, un scaner şi două boxe de calculator. Valeria Oltean, directoarea şcolii, a spus că boxele au fost recuperate. Ele se află la poliţiştii care cercetează cazul şi urmează să fie înapoiate unităţii de învăţământ, după definitivarea cercetărilor. „S-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri. Femeia de serviciu a observat totul a doua zi. Nu mi-a mai ars nici de sărbători, de nimic“, a spus Valeria Oltean.
A urmat Şcoala Generală „George Poboran“

Pe 9 aprilie a avut loc a doua spargere. De data aceasta, şcoala aleasă a fost „George Poboran“. Şi aici, tot cabinetul consilierului educativ a fost primul prădat. Ca şi la cealaltă unitate, a urmat cabinetul directorului. Au fost sustrase două calculatoare şi un microfon. Numai că hoţul nu s-a mulţumit cu atât. Uşile metalice abia montate au fost distruse. Directoarea şcolii, Floarea Mustaţă, crede că infractorul a vrut doar să provoace distrugeri. „Numai rău ne-a făcut. Cred că mai mult a vrut să distrugă decât să fure. A sustras două calculatoare, un microfon şi a distrus uşile metalice abia montate. Le-am îndreptat noi, dar două dintre ele au fost de nerecuperat. Le-am schimbat cu altele noi. Nu făcusem nici recepţia lucrării la firma executantă. Acum le plăteşte primăria şi pe alea două“, a declarat Floarea Mustaţă.

Ultima lovitură, la Grupul Şcolar Metalurgic

Ultima spargere a fost înregistrată sâmbătă noapte la Grupul Şcolar Industrial Metalurgic. Infractorul a deschis grilajele şi geamul şi a pătruns în sala de şedinţe. De data aceasta, s-a mulţumit doar cu un DVD-player. „Nouă ne-a furat doar un DVD-player. Cred că a folosit o «pisică» atunci când a deschis geamul de la club. A tras întâi grilajele, apoi a deschis forţat şi geamul. Nu ştim cine este hoţul pentru că ancheta este în desfăşurare“, a afirmat directorul şcolii, Sorin Buşcă. Poliţia continuă cercetările. Până în prezent nu se ştie dacă Tudor Alecu a comis şi spargerea de la Grupul Şcolar Industrial Metalurgic.                  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS