16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, cercetat de procurorii DNA

Fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, cercetat de procurorii DNA

Costel Avram, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, în prezent consilier judeţean, este cercetat de procurorii DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, de pe vremea când răspundea de Regia Autonomă a Apei din Valea Jiului.
Costel Avram a fost invitat să se prezinte la DNA Alba Iulia pe 26 aprilie, în calitate de făptuitor conform Legii nr. 78/2000, art. 17, aliniat D. Procurorii DNA au început cercetările penale în urma unei plângeri în care Avram ar fi acuzat de mai multe fapte ce ar putea constitui infracţiuni legate de perioada 2000-2004, în care a fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara şi avea ca responsabilitate şi Regia de Apă din Valea Jiului. Alături de Avram, procurorii DNA au început cercetările şi împotriva fostei conduceri a Regiei de Apă din Valea Jiului. În opinia fostului vicepreşedinte al CJ Hunedoara, plângerea este calomnioasă şi nefondată. „Instituţiile abilitate ale statului trebuie să-şi facă datoria. Eu nu mă simt vinovat. Îmi rezerv dreptul ca la finalul anchetei procurorilor DNA să-l dau în judecată pentru denunţ calomnios pe cel care a făcut plângerea“, a declarat Avram.
În perioada 2000-2004, Regia Autonomă de Apă Valea Jiului (RAAVJ) a fost de mai multe ori în atenţia presei, după ce o serie de controale efectuate de organele abilitate, inclusiv de Corpul de control al primului-ministru de la vremea respectivă, au scos la iveală grave nereguli în ceea ce priveşte derularea unor contracte extrem de generoase între RAAVJ şi mai mulţi parteneri de afaceri, cât şi deturnarea unor fonduri Phare.
Deşi de fiecare dată echipele de control au găsit nereguli în ceea ce priveşte modul în care s-au cheltuit milioane de dolari, la Regia de Apă nimeni nu a fost tras la răspundere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS