Acasă Local PD atacă oamenii lui Tăriceanu

PD atacă oamenii lui Tăriceanu

Prima acţiune a PD în calitate de partid de opoziţie s-a soldat cu un eşec. Deputaţii democraţi au cerut ieri sancţionarea preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu (PNL), pe motiv că nu a supus săptămâna trecută votului final un proiect de lege. Biroul Permanent a considerat însă această solicitare drept „nefondată“.
Grupul parlamentar al PD a prezentat în şedinţa Biroului Permanent un document intitulat „Acţiune disciplinară împotriva deputatului Bogdan Olteanu“ şi a cerut ca acest document să fie înaintat Comisiei juridice pentru cercetări, audierea lui Olteanu şi sesizarea plenului. Potrivit documentului, preşedintele Camerei Deputaţilor a încălcat prevederile regulamentului, refuzând să supună votului final din plen iniţiativa legislativă care vizează eliminarea incompatibilităţii între funcţia de manager de spital şi cea de cadru didactic. Grupul PD precizează că Olteanu a făcut acest lucru deoarece exista posibilitatea ca această iniţiativă legislativă să nu treacă.
Membrii Biroului Permanent au respins însă sesizarea, doar cei doi reprezentanţi ai PD votând în favoarea ei. Potrivit secretarului Camerei, Valeriu Zgonea, Biroul a considerat că sancţionarea lui Bogdan Olteanu nu este fondată, pentru că acesta nu a încălcat nici o prevedere din regulament. „Atitudinea lui Bogdan Olteanu nu a afectat procesul legislativ. Proiectul de lege a fost pus pe ordinea de zi la vot final în această săptămână, iar sesizarea PD nu are obiect“, a explicat Zgonea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a evitat săptămâna trecută să supună la votul final iniţiativa legislativă care elimina incompatibilitatea între funcţia de director de spital şi cea de cadru didactic. Olteanu a dat ulterior un comunicat, în care se scuza pentru omiterea proiectului de lege, motivând că acest lucru s-a produs din cauza numărului mare de proiecte aflate pe ordinea de zi şi a precizat că actul normativ va fi programat pentru această săptămână.

Exit mobile version