9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWeek-end de coşmar pe şosele

Week-end de coşmar pe şosele

VÂLCEA. În comuna vâlceană Dăeşti a murit un bărbat sâmbătă seară, după ce a fost lovit de un Volkswagen. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere, accidentul a avut loc pe Drumul Judeţean 703 F, pe raza comunei Dăeşti. Cercetările preliminare arată că şoferul, Silviu B., de 22 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Vento cu numărul de înmatriculare VL 82 DMB, din direcţia Râmnicu Vâlcea spre Călimăneşti, l-a accidentat mortal pe Dumitru C., de 40 de ani, care se deplasa pe partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers. Anchetatorii au descoperit că tânărul avea permisul de conducere suspendat pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferată. În momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au descoperit că acesta băuse, concentraţia de alcool în aerul expirat fiind de 0,41 mg/l.

Microbuz lovit la Păuşeşti – Măglaşi

Cu trei ore înainte de producerea accidentului mortal de la Dăeşti, navetiştii dintr-un microbuz ce mergea dinspre Olăneşti spre Râmnicu Vâlcea au scăpat ca prin minune de ceea ce se putea dovedi a fi o tragedie. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 64, pe raza comunei Păuşeşti – Măglaşi. Potrivit poliţiştilor, Gheorghe C., de 21 de ani, din Râmnicu Vâlcea, conducea o autoutilitară marca Fiat Ducato, spre Băile Olăneşti, când la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul volanului, a lovit un cap de pod de pe partea dreaptă, apoi a intrat în derapaj pe sensul opus, lovind un microbuz Iveco, în partea laterală dreapta. Microbuzul de transport persoane era condus regulamentar din sens opus de Ion N., de 38 de ani, din oraşul Polovragi,  judeţul Gorj.
 În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a şoferului şi a ocupantului locului din dreapta faţă a autoutilitarei Fiat. Medicii i-au stabilit acestuia diagnosticul de traumatism coloană cervicală cu fractură apofiză, fracturi costale C3 şi C4, fractură corp vertebral T7. Pasagerii din Iveco au scăpat mai uşor, cinci dintre aceştia fiind răniţi de forţa impactului. Constantin S., de 18 ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral în regiunea frontală, Ioana S., de 22 de ani – traumatism cranio facial, Elena D., de 45 de ani – traumatism cranio-facial, Glena G., de 45 de ani, traumatism abdominal, şi Ion N., traumatism cranio-facial

Patru maşini lovite la ieşirea din benzinărie

 Tot sâmbătă, la prânz, de această dată în Râmnicu Vâlcea, patru maşini au fost avariate serios  şi o familie din Gorj a ajuns în spital din cauza unui şofer neatent care nu s-a asigurat la ieşirea dintr-o benzinărie. Potrivit raportului întocmit de lucrătorii SPR, pe bulevardul Calea lui Traian, în zona de nord a oraşului, respectiv la ieşirea din incinta staţiei Oltenia Internaţional,  Dumitru C., de 48 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, a efectuat virajul la stânga, trecând peste marcajul simplu continuu, neacordând prioritate de trecere autoturismului marca KIA, condus regulamentar  din direcţia Sibiu spre Piteşti, de Vasile I., de 41 de ani, din Râmnicu Vâlcea. În urma impactului dintre cele două maşini,  autoturismul KIA a pătruns pe sensul opus de mers, unde s-a lovit frontal cu un Daewoo Matiz din Dolj, condus de Carmen G., de 33 de ani, din comuna Poiana Mare, judeţul Dolj, care circula regulamentar. Tot din impact, autoturismul Audi a lovit autoturismul marca Toyota, ce se afla parcat în afara părţii carosabile, şi o fetiţă de nouă ani, care se afla lângă autoturism. Poliţiştii spun că în urma accidentului a rezultat rănirea gravă a şoferului din Dolj şi a soţiei acestuia, medicii stabilindu-le diagnosticul de  traumatism toracic cu fractură de stern, respectiv contuzie facială. Fetiţa de nouă ani a fost rănită şi ea uşor, scăpând cu o contuzie toracică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS