11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu ignoraţi boala!

Nu ignoraţi boala!

Dacă nu se strică înseamnă că merge bine. Acesta este principiul după care se ghidează majoritatea bărbaţilor. Organismul dumneavoastră însă luptă cu mult înainte de a ceda. Dumneavoastră îi puteţi da o mână de ajutor înlăturând elementele nocive. Site-ul www.menreport.ro vă atrage atenţia asupra câtorva semne pe care vi le dă organismul, cerându-vă ajutor.

Hipertensiunea. Hipertensiunea indică o creştere a presiunii sângelui şi este o boală care ucide. Dacă nu vă luaţi tensiunea, nu veţi şti că sunteţi supus acestui risc. În timp, hipertensiunea poate duce la infarct sau la atacuri cerebrale. Medicii nu cunosc cauzele hipertensiunii, dar factorii genetici, dieta bogată în calorii/obezitatea favorizează apariţia ei. Cele mai frecvente simptome sunt: oboseala, durerile în piept, ameţeala. Soluţiile acestei boli sunt date de un regim de viaţă sănătos: alimentaţie corectă, sport şi înlăturarea, pe cât posibil, a factorului stres.
Ulcer. Adesea ignoraţi durerile de stomac. Ulcerele în stare iniţială sunt asimptomatologice. Le percepeţi ca simple dureri de stomac. Ulcerele perforate le percepeţi ca indigestii. Acestea sunt greşelile pe care le faceţi, dar care vă pot afecta ireversibil sănătatea. Simptomele sunt date de dureri de stomac care pot dura de la câteva ore la zile întregi. Acestea apar, de obicei, după masă sau în mijlocul nopţii, când stomacul este gol. Soluţiile sunt medicamentele antiacide. Trebuie însă consultat un medic pentru stabilirea gravităţii bolii şi prescrierea unui tratament care să vindece. Antiacidele nu fac decât să liniştească, pe moment, durerile acute.
Hernia. Hernia este o problemă mecanică. Apare în momentul în care un organ intern iese din cavitatea sa naturală. Persoanele care au avut cazuri de hernie în familie sunt predispuse să sufere, la rândul lor, de acest inconvenient. Simptomele sunt confuze: vărsături, dureri de stomac, stare de sufocare. Remediul este simplu şi se face în cadrul oricărei instituţii medicale echipate în acest sens. De asemenea, se recomandă mese în care se vor servi porţii cât mai mici şi evitarea somnului după masă.
Sindromul de tunel carpian sau sindromul vibraţiei. Această boală are ca target persoanele care petrec mult timp în faţa calculatorului tastând şi adoptând aceeaşi poziţie ore îndelungate. Simptomele ţin de dureri la nivelul mâinilor, senzaţia de amorţeală la nivelul degetelor, dureri ale încheieturilor mâinii sau la nivelul umerilor. Dacă vă dor toate degetele, mai puţin degetul mic, înseamnă că suferiţi de sindromul vibraţiei. Nervul care ţine conectat degetul mic este diferit de nervii care leagă celelalte degete de organism. Medicul este singurul în măsură să rezolve această problemă.
Duceţi-vă la un control de rutină. Cu atât mai mult când întâmpinaţi dureri de orice fel…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS