20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de minori, arestaţi

Traficanţi de minori, arestaţi

Cel mai mare clan de traficanţi de carne vie din Oltenia a fost decapitat în urmă cu două zile în judeţul Mehedinţi. Aproape 20 de persoane, majoritatea membri ai familiei Ungureanu din Burila Mică, sunt anchetate fiind suspectate de trafic de persoane, trecere ilegală a frontierelor de stat, spălare de bani, mită, prostituţie şi multe alte capete de acuzare.
După mai bine de trei luni de muncă, poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT au reuşit să pună capăt activităţii reţelei care, în perioada 2004-2007, a reuşit să ducă în Italia, unde erau obligate să se prostitueze, peste 25 de fete, dintre care mai bine de jumătate minore. Acestea proveneau din familii destrămate sau sărace şi erau obligate să se vândă pe tarife între 300 şi 500 de euro noaptea. Câteva dintre ele au reuşit să scape şi au depus plângere atât la poliţia din Italia, cât şi la poliţia din Drobeta Turnu Severin.
Banda lui Bantă din Burila Mică, judeţul Mehedinţi, a fost decapitată de poliţiştii de frontieră după ce au realizat mai multe flagrante la domiciliul suspecţilor. În urma descinderilor au fost confiscate mari sume de bani, valută şi lei, dar şi importante cantităţi de aur. Mai multe conturi din bănci sunt blocate de oamenii legi, care bănuiesc că banii provin din prostituţie.
După primele descinderi ale serviciilor speciale DPFIR, în localitatea Burila Mică, trei persoane au fost arestate pe o perioadă de 29 de zile, iar alţi 15 suspecţi se află în acestă perioadă în cercetări şi audieri atât la tribunalul din Drobeta Turnu Severin, cât şi la Parchet.
Procurorii încă nu au făcut publică lista victimelor, nici pe cea a membrilor reţelei, ei anchetând în această perioadă martorele şi membrii reţelei.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS