3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon, acuzat că a cerut şpagă

Solomon, acuzat că a cerut şpagă

Primarul Antonie Solomon a fost acuzat ieri de impresarul Flaviano Tilesi şi de preşedintele PNL Craiova, Ion Groza, că ar fi cerut şpagă în schimbul concertului pe care celebrul tenor italian Andrea Bocelli ar fi trebuit să-l susţină în Bănie la inaugurarea centrului.
În cadrul unei conferinţe de presă ţinute la sediul PNL, italianul Flaviano Tilesi, care susţine că este unicul impresar pentru România al cântăreţului Andrea Bocelli şi reprezentant al firmei RBMP din Milano, a povestit cum edilul-şef din Primăria Craiova ar fi cerut în mai multe rânduri bani, sumă pe care a considerat-o iniţial un ajutor pentru copiii fără posibilităţi materiale din Craiova. Potrivit italianului, întâlnirea la care primarul ar fi cerut suma de 20.000 de euro pentru parafarea contractului de 500.000 de euro a avut loc pe 3 noiembrie 2006, după care, aflând că firma de impresariat a dat deja 50.000 de euro lui Andrea Bocelli, primarul ar fi mărit „potul“ la 30.000, ajungându-se în final ca valoarea comisionului să atingă 60.000 de euro în luna ianuarie. „În acel moment, vine primarul şi ne cere să depunem 20.000 de euro. Am crezut că e vorba de bani pentru copiii săraci din Craiova şi am acceptat această cifră. După ce a aflat că i-am dat lui Bocelli suma de 50.000 de euro pentru rezervarea datei de 19 mai, a început să se joace iar cu noi. În vacanţa de iarnă, ne spune că nu mai sunt de ajuns cei 20.000 de euro şi că trebuie să dăm 30.000 de euro. În luna ianuarie, am descoperit prin intermediul ziarelor că, în loc de Bocelli, vrea să-i aducă pe Careras şi Pavarotti. Voia de fapt mai mulţi bani. Am încercat să îl contactăm. Avocaţii noştri au trimis scrisori la primărie, dar primarul Solomon nu a răspuns niciodată. Am înţeles atunci că banii nu erau pentru copii, ci pentru el, că era şpagă şi am renunţat la înţelegerea cu ei“, a spus Flaviano Tilesi.
Italianul a declarat că are inclusiv dovezi scrise care să-i susţină acuzaţiile, însă nu le-a pus la dispoziţia presei, motivând că documentele vor fi folosite de avocaţii săi pentru a-l acţiona în judecată pe primarul „arogant“ Solomon în vederea obţinerii de daune morale şi materiale de 600.000 de euro.

E-mail-ul buclucaş, povestit de Groza

Deşi Flaviano Tilesi nu a vrut să dezvăluie conţinutul vreunuia din documentele pe care susţine că le are, a făcut-o preşedintele PNL Craiova, Ion Groza, care a afirmat că a văzut actele cu care italienii îl vor ataca pe Solomon în instanţă. Groza a povestit că într-unul din e-mail-urile trimise de Primăria Craiova, scris în engleză, se specifica faptul că impresarii ar trebui să pună deoparte bani şi „pentru noi“, suma fiind trecută mai apoi ca şi „costuri suplimentare“. „Primarul Solomon a solicitat şpagă. Am văzut un e-mail trimis din primărie şi semnat, prin care li se cerea să aibă în vedere să oprească bani şi pentru ei. Scria acolo că este vorba de «costuri suplimentare»“, a precizat Groza.

Solomon nu cere şpagă de la „lăutari“

Acuzaţiile făcute de liberal şi de Flaviano Tilesi au ajuns repede la urechile primarului Antonie Solomon, care a negat jurând pe Biblie că ar fi cerut şpagă, cu atât mai puţin de la „lăutari“. Solomon a precizat că nu ştie să trimită e-mail-uri, că nu cunoaşte nici engleza, nici italiana, iar toată corespondenţa cu italienii a fost purtată în primărie de şeful Departamentului de imagine, Cristi Boldur. „Am purtat o singură discuţie aici, în birou, cu Pascu (Nicolae Pascu- directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Craiova – n.r.), Boldur (Cristi Boldur- directorul Departamentului de imagine din primărie- n.r.), traducătoarea Mihaela Popescu şi italienii şi le-am zis că vreau să-l aduc pe Bocelli. Ne-am mai întâlnit o dată înainte de Crăciun în Piaţa Prefecturii, lângă patinoar, ne-am salutat şi ne-am urat «La Mulţi Ani!» şi atât. Cum poate să spună că aş lua bani de la impresarii lui Bocelli? A fost vorba de foarte mulţi bani, aţi făcut atunci scandal şi am renunţat. Oricum, nu puteam să semnez un contract fără să am banii prevăzuţi în buget“, a spus Solomon. Întâlnirile cu italienii au fost mai multe, însă, în opinia Mihaelei Popescu, cea care a tradus conversaţiile dintre Solomon şi italieni. „Au fost două sau trei întâlniri şi s-a discutat cu cei doi impresari despre posibilitatea ca Andrea Bocelli să vină la Craiova. Ei au cerut o sumă şi au spus că vor trata cu Bocelli. În discuţiile la care eu am asistat nu s-a discutat absolut nimic despre comision“, a spus Mihaela Popescu.

Acuzaţiile au fost respinse şi de Cristi Boldur, care a adăugat faptul că italianul îl ameninţa de două luni că apelează la Ion Groza pentru a face aceste afirmaţii. Potrivit acestuia, toată corespondenţa purtată poate fi consultată la Direcţia Juridică a Primăriei Craiova.

Legături

Potrivit italianului Flaviano Tilesi, legătura sa cu Ion Groza este de afaceri, fostul subprefect de Dolj fiind singura persoană cu „calitate morală“ la care a putut apela pentru a face cunoscute problemele sale. Tilesi are însă o legătură foarte strânsă şi cu Cristi Boldur, şeful Departamentului de imagine din primărie. Boldur a recunoscut că impresarul  italian este cumnatul finului său, Florin Bunăiaşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII