15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPLD intră în lupta pentru Cerăt şi Radovan

PLD intră în lupta pentru Cerăt şi Radovan

Un om de afaceri şi un fost edil democrat sunt propunerile PLD pentru fotoliile de primar scoase la bătaie pe 29 aprilie în comunele doljene Cerăt şi Radovan.

Conducerea organizaţiei judeţene a PLD a prezentat ieri cei doi candidaţi aruncaţi de partid în lupta pentru şefia primăriilor din Cerăt şi Radovan, rămasă liberă după decesul unuia dintre primari, respectiv demisia celuilalt din motive de sănătate. Nicolae Tulitu, om de afaceri din Radovan a cărui firmă deţine în prezent concesiunea pentru lacul Fântânele, reprezintă oferta PLD pentru alegerile din Radovan, în timp ce pentru fotoliul de primar al comunei Cerăt, PLD a pregătit un fost primar care a ieşit câştigător în trecut pe listele PD, Gheorghe Iordache, actual consilier local în comuna Cerăt. Alesul a declarat că a părăsit rândurile democraţilor după ce a aflat că PD a ales pe altcineva drept candidat pentru funcţia de primar, respectiv soţia fostului primar. „Opţiunea lor a fost de a desemna alt candidat din partea PD, pe soţia fostului primar, aşa că am trecut la PLD. Am mai fost primar în perioada 1990-2000 şi am considerat că trebuie să candidez“, a spus Iordache. Lansarea oficială „clasică“ a candidaţilor, cu muzică, mici şi bere, va avea loc duminica aceasta în cele două comune.

PLD are liber la racolări

Preşedintele PLD Dolj, deputatul Horaţiu Buzatu, a declarat că organizaţia pe care o conduce poartă discuţii cu mai mulţi aleşi locali din Dolj, în condiţiile în care articolul de lege care interzicea migraţia politică sub sancţiunea pierderii mandatului a fost suspendat din cauza deciziei privind anticonstituţionalitatea luată în acest an de Curtea Constituţională. Buzatu a precizat că vor fi primiţi în PLD chiar şi foştii colegi din PNL care nu se mai regăsesc în planurile şi strategia partidului condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu. „Au trecut la noi consilieri locali din teritoriu, însă, deocamdată, nu putem da exemple. Suntem deschişi din acest punct de vedere şi din partea foştilor colegi din PNL“, a spus preşedintele Horaţiu Buzatu.

PLD Craiova caută candidaţi pentru 2008

De alegeri, de data aceasta, cele locale care vor avea loc în 2008, se pregăteşte şi organizaţia municipală a PLD. Dan Cherciu, preşedintele PLD Craiova, a declarat că, în perioada următoare, biroul politic va lucra la desemnarea candidaţilor pentru consiliul local şi Primăria Craiova.
Cherciu a adăugat că, deocamdată, filiala municipală nu se gândeşte să-l sprijine pe actualul primar Antonie Solomon pentru o nouă candidatură, ci va căuta mai întâi propriul candidat pentru fotoliul de primar. „Nu se pune, deocamdată, problema sprijinului. Noi încercăm ca desemnarea candidatului să fie un proces transparent şi obiectiv. Vom defini un portret-robot al persoanei care va putea câştiga Primăria Craiova“, a spus Cherciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS