11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu am venit aici să ne jucăm de-a Robin Hood

Nu am venit aici să ne jucăm de-a Robin Hood

Prezent la şedinţa de ieri a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), noul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu, le-a spus membrilor consiliului că nu trebuie să se lase influenţaţi de vârsta sa şi le-a dat de înţeles că va avea o atitudine diferită de cea a Monicăi Macovei.
„Nu am venit aici să ne jucăm de-a Robin Hood. Eu cred că ar fi dezastruos ca, după o Ioana D’Arc în justiţia românească, să mai avem şi un Robin Hood“, le-a spus ministrul Chiuariu membrilor CSM, pe care i-a rugat să treacă uşor peste prejudecăţile legate de vârsta sa „fragedă“.
Referitor la dosarele aflate acum în lucru, ministrul a spus că procurorii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, pentru că, dacă cineva se gândeşte să facă reformă împotriva magistraţilor, e ca şi cum s-ar gândi să arunce mecanicul de locomotivă dintr-un tren aflat în mers.
Tudor Chiuariu, de 31 de ani, a fost numit ministru al justiţiei în 5 aprilie, în locul Monicăi Macovei, după ce s-a aflat, din 2005, la conducerea Departamentului de Luptă Antifraudă din cadrul Cancelariei premierului. Chiuariu a figurat pe lista nominalizărilor PNL Iaşi pentru funcţia de europarlamentar, listă prezentată la 1 decembrie 2006 de şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu, un fost client al cabinetului de avocatură pe care şeful DLAF îl are în Iaşi. În calitate de avocat, Tudor Chiuariu l-a reprezentat în instanţă pe colegul său de partid Relu Fenechiu, în perioada 2000 -2004.
Presa ieşeană îl consideră pe Tudor Chiuariu unul dintre tinerii pe care omul de afaceri Relu Fenechiu, deputat PNL, i-a propulsat în funcţii importante. Printre aceştia, Radu Prisăcaru şi Flavius Ioniţă au ajuns prefect, respectiv şef al ADS Iaşi, funcţii pe care le deţineau în 2006, când au fost ridicaţi de procurorii DNA şi acuzaţi de fapte de corupţie.
Numele lui Relu Fenechiu apare şi el în mai multe declaraţii date la DNA, în care locuitori din judeţul Iaşi susţin că deputatul PNL este amestecat în mai multe afaceri cu retrocedări de terenuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU