22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrive test - coloană de Forduri

Drive test – coloană de Forduri

PLUSAUTO Craiova a organizat ieri un drive test cu zece dintre modele gamei Ford comercializate şi în Craiova. Ruta aleasă a fost Craiova – Caracal – Slatina – Scorniceşti şi retur, participanţii la testul Ford trecând prin rotaţie la volanul fiecăruia dintre modele.
Dintre cele zece automobile, începând cu Fiesta, Turneo sau Focus în diverse variante şi motorizări, Focus ST s-a detaşat în topul preferinţelor. ST vine cu un motor de 2,5 litri Turbo, de 225 CP, şi al cărui moment maxim, 320Nm, este pe plaja de turaţii 1600 – 4000 rpm. Puterea motorului, sunetul, ţinuta de drum, stabilitatea şi frânarea promptă au făcut în aşa fel încât drive test-ul cu Focus ST să nu fie uitat prea curând de cei suficient de norocoşi să fie la volan. Locul doi în acest top neoficial al preferinţelor l-a ocupat S-Max, câştigătoarea concursului „Maşina anului 2007“ în Europa. Modelul testat a fost echipat cu un motor de 2.0 litri şi 140 CP, cu transmisie manuală. SUV, maşină spaţioasă de familie, S-Max ridică şi pretenţii de sportivă.  ESP-ul lucrează din plin şi conferă maşinii o stabilitate excelentă. Direcţia, acceleraţia, frânele răspund imediat şi accentuează sentimentul de siguranţă pe care îl ai la bordul acestei maşini.
Alt model a cărui putere se face simţită la drum întins a fost un Focus 2.0 TDCI „Ghia“, de 136CP. Maşina şi-a păstrat trend-ul de a oferi cât mai mult confort pasagerilor oricât de mult a fost pusă la încercare de o apăsare mai fermă a pedalei de acceleraţie.
Absentul de la drive testul Ford a fost Mondeo. Lipsa lui Mondeo este întemeiată, conform lui Adrian Mărăşescu, director la Plusauto: „S-au sistat toate testele cu Mondeo pentru că în vară urmează să apară noul model, de ultimă generaţie, şi va putea fi testat acela“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS