16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal155 de incendii în trei luni

155 de incendii în trei luni

În primul trimestru al acestui an s-au înregistrat cu 117 incendii mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2006.

VÂLCEA. În primele trei luni ale anului 2007, serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea şi cele din cadrul administraţiilor publice locale, au intervenit la 177 situaţii de urgenţă. Dintre acestea, 155 au fost pentru stingerea incendiilor, 11 acţiuni de protecţie civilă (dezastre), o persoană a fost deblocată din locuinţă şi o intervenţie a fost pe linie de protecţia mediului. S-au mai înregistrat şase intervenţii ale Staţiei de Intervenţie pentru Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare (SIAMUD) şi trei acţiuni pentru alte situaţii de urgenţă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2006, numărul situaţiilor de urgenţă înregistrate la nivelul ISU a crescut de 3,8 ori. Numărul intervenţiilor a crescut de la 46, câte au fost în 2006, la 177 în 2007.

95 de incendii au avut loc în gospodăriile oamenilor

În primele trei luni ale acestui an, din numărul total al situaţiilor de urgenţă la care au fost solicitaţi, angajaţii ISU au intervenit pentru stingerea a 155 de incendii, în comparaţie cu 38 petrecute în aceeaşi perioadă în 2006. Conform bilanţului ISU, se observă o creştere de 4,07 ori a numărului incendiilor. Această creştere este cauzată de: folosirea focului deschis (70 de cazuri); acţiuni intenţionate (21 de cazuri); fumatul în locuri nepermise (18 cazuri); instalaţii electrice defecte sau improvizate (14 cazuri); necurăţarea coşurilor pentru evacuarea fumului din sobe sau nerepararea acestora şi jocul copiilor cu focul (nouă cazuri); jar şi scântei (patru cazuri) şi mijloace de încălzire nesupravegheate (două cazuri). Restul au fost incendii care au fost cauzate de scântei, sudură şi foc deschis în spaţii închise. Din numărul total al incendiilor, la care au intervenit angajaţii ISU, 95 s-au produs în gospodăriile populaţiei, 22 în silvicultură, nouă în agricultură, patru în administraţia publică, trei în obiectivele industriale, iar restul în alte domenii de activitate.

Şapte persoane au fost asistate medical

În trimestrul I al acestui an au fost înregistrate 11 dezastre: şapte intervenţii la inundaţii şi fenomene meteo periculoase şi patru la asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2006, numărul situaţiilor de urgenţă de protecţie civilă a crescut de peste cinci ori, de la două, înregistrate în  2006,la 11 în 2007. Reprezentanţii SIAMUD au intervenit în şase cazuri de urgenţă,fiind asistate şapte persoane, faţă de trei situaţii înregistrate în 2006, când au fost îngrijite trei persoane. Trei intervenţii au fost pentru descarcerare la accidente rutiere şi trei pentru asistenţă – deblocare persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS