12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cheetah a împlinit 75 de ani

Cheetah, fidela parteneră a lui Tarzan, a împlinit 75 de ani. Potrivit site-ului 7sur7.be, reprezentanţii de la Cartea Recordurilor au confirmat că acesta este cel mai bătrân cimpanzeu din lume. În cinstea acestui eveniment s-a organizat o petrecere în Palm Springs, în cadrul căreia Cheetah a fost atracţia serii. Cimpanzeul trăieşte în centrul condus de Dan Westfall, care găzduieşte şi alte „primate vedetă“. Celebrul animal a venit din Liberia în 1932 şi a apărut în mai multe filme alături de Johnny Weissmüller, actorul care l-a interpretat pe Tarzan, încheindu-şi cariera în cinematografie în 1967, cu rolul din pelicula „Doctor Doolittle“. Potrivit personalului care îl îngrijeşte, singura problemă de sănătate a cimpanzeului este diabetul, de care suferă în ultimii şapte ani.

Poligam agresat de soţiile sale

Un bărbat din Arabia Saudită a rămas fără o parte din nas după ce a fost bătut de cele două soţii ale sale pentru că a glumit că are de gând să se căsătorească şi a treia oară. După cum informează site-ul news.yahoo.com, Judaie Ibn Salem a considerat că această ameninţare va rezolva o ceartă iscată între cele două soţii din cauza împărţirii casei. „Am jurat că voi face acest lucru pentru că ele s-au purtat urât cu mine. Şi atunci au devenit şi mai violente“, a declarat bărbatul, care a avut nevoie de câteva copci pentru a i se repara nasul. „Nu mi-am dat seama că se vor supăra aşa de tare. Singura soluţie de a-mi recăpăta demnitatea ar fi să îmi iau, într-adevăr, încă o soţie, dar cine ştie fără ce mai rămân dacă fac aşa ceva“. Legea islamică le permite bărbaţilor să aibă cel mult patru soţii, iar poligamia este o practică obişnuită în conservatorul regat al Arabiei Saudite.

Lebăda care hrăneşte peştii

O lebădă dintr-o grădină zoologică din China îşi hrăneşte zilnic prietenii peşti, spre amuzamentul vizitatorilor. Potrivit site-ului ananova.com, lebăda ia hrana în cioc şi o duce la gura peştilor, care aşteaptă nerăbdători. „Peştii s-au împrietenit cu lebăda după ce s-au jucat trei ani împreună. De fiecare dată când îi aduc mâncare lebedei, peştii deschid gura şi ştiu că în curând vor mânca şi ei. Lebăda împarte mâncarea în mod egal, astfel încât fiecare peşte să primească aceeaşi cantitate de hrană“, a declarat purtătorul de cuvânt al Grădinii Zoologice.

Justin Timberlake – compozitorul Madonnei

Justin Timberlake a început o colaborare cu Madonna pentru noul album al acesteia, care urmează să apară în luna noiembrie. Interpretul hitului „SexyBack“ a mărturisit că şi-a schimbat stilul, iar piesele pe care le scrie nu sunt pentru albumul lui, ci pentru Madonna. Timberlake a fost văzut în compania Madonnei, cei doi intrând într-un studio de înregistrare din Londra. Întrebată de ce l-a ales pe Timberlake pentru noul său album, regina muzicii pop a declarat că îşi doreşte „un album cu sentiment de hip-hop“. Madonna, recunoscută pentru că îşi schimbă stilul o dată la câţiva ani, este cea mai bine plătită cântăreaţă, cu venituri de 50 de milioane de dolari numai în 2004.

Jennifer Lopez va produce un miniserial spaniol

Jennifer Lopez va produce o miniserie de televiziune în limba spaniolă şi va compune şi coloana sonoră a serialului. După cum informează site-ul starpulse.com, cântăreaţa este omul din spatele dramei muzicale intitulate „La Flor Palida“, prima minitelenovelă pe care reţeaua de televiziune Univision o va difuza în această vară. Lopez va fi producătorul serialului şi va contribui şi cu câteva piese de pe noul său album, „Como Ama Una Mujer“. Serialul „La Flor Palida“ va fi regizat de Leon Ichaso.

Elizabeth Hurley şi soţul său – daţi în judecată

Căsătoria indiană dintre actriţa Elizabeth Hurley şi omul de afaceri Arun Nayar ar fi reprezentat o adevărată insultă la adresa hinduşilor. Un indian pe nume Khandelwal i-a dat în judecată pe cei doi, estimând că mariajul indian a fost un act deliberat destinat pentru a aduce o ofensă sentimentelor religioase. Khandelwal a declarat că a fost şocat să-i vadă pe cei doi consumând alcool exact înainte de ritualurile religoase şi să se îmbrăţişeze în faţa focului sacru. El i-a reproşat lui Liz că a purtat pantofi din piele într-o ţară în care vacile sunt considerate animale sacre. Tribunalul din Jodhpur, din statul Rajasthan urmează să se pronunţe în acest caz în cursul săptămânii viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS