17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn nou val de migraţie a dascălilor

Un nou val de migraţie a dascălilor

Aproximativ 2.000 de cadre didactice doljene vor participa la mişcările de personal din această primăvară.

Dascălii vor avea de ales în acest an, în funcţie de punctajele obţinute, din 1.846 de poziţii, posturi vacante cu norme întregi sau cu fracţiuni de normă. Dintre acestea, 113 posturi reprezintă restrângeri de activitate, catedre rezervate, marcate pentru restructurare, 534 sunt repartizate pentru secţiunea pretransfer, iar restul reprezintă posturi complete cu valabilitate mai mare sau mai mică de patru ani sau posturi incomplete.
„Cei care sunt restructuraţi şi au catedră întreagă pot să îşi alegă din posturile pe care le oferim noi în funcţie de punctajul pe care îl obţin după analizarea dosarelor de către comisie. Am asigurat celor restructuraţi posturi, cei mai mulţi fiind maiştrii mecanici. Dintre cei 18 propuşi pentru restructurare, numai doi au rămas fără catedre“, a explicat Diana Buşoi, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Calendarul mişcării
de personal

Cererile personalului didactic care solicită pretransfer şi transfer pentru restrângere de activitate se înregistrează între 10 şi 20 aprilie la comisia de mobilitate a ISJ Dolj. Pe 23 aprilie se vor afişa listele cu punctajele cadrelor didactice la sediul ISJ Dolj, pe 24 şi 25 aprilie se soluţionează contestaţiile şi se afişează listele finale, iar pe 26 aprilie are loc şedinţa publică.
La sesiunea de ocupare a posturilor didactice prin pretransfer şi transfer pentru restrângere de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare participă, conform legii, numai cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Pretransferul se realizează la cererea cadrului didactic, respectând următoarea ordine: în aceeaşi localitate, în ordinea descrescătoare a punctajului, în localitatea de domiciliu, în ordinea descrescătoare a punctajului, pentru apropiere de domiciliu, în ordinea descrescătoare a punctajului. Pretransferarea personalului didactic titular se poate realiza şi prin schimb de posturi, pe baza consimţământului scris al solicitanţilor, dacă aceştia provin din acelaşi mediu, urban – urban, rural – rural şi funcţionează ca titulari în unităţi de învăţământ echivalente. Orele rămase neocupate în urma şedinţei publice de pretransferuri şi restrângere de activitate se atribuie de către directorul unităţii de învăţământ, prin cumul sau plata cu ora, personalului didactic titular în unitatea de învăţământ, personalului didactic asociat sau cadrelor didactice pensionate, cu avizul inspectoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU