20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVor sa concureze in Italia, insa nu au bani

Vor sa concureze in Italia, insa nu au bani

24 de elevi de la Colegiul National „Carol I“ din Craiova, membri ai trupei de dans Next Level Kit, câstigatori ai mai multor concursuri, risca sa nu ajunga la o intrecere internationala de dans, din lipsa banilor necesari deplasarii si cazarii.


Sunt elevi inteligenti si extrem de talentati la dans. Au invatat si persevereaza fiecare miscare sau un nou pas de dans, dupa propria lor viziune, fara ajutorul sau sub indrumarea unui instructor. Au implinit deja trei ani de când exista ca trupa, perioada in care au reusit sa câstige nenumarate trofee si premii. Sunt insotiti de obicei de doi profesori, Carmen Georgescu Bartagui si Viorica Cojocaru, care ii inteleg, ii ajuta, le urmaresc miscarile la repetitii si le fac observatii daca nu se sincronizeaza.


24 de adolescenti talentati asteapta sprijinul cititorilor


In urma cu câteva zile au venit si la redactia Gazetei de Sud, solicitându-ne sprijinul. Vor cu tot dinadinsul sa mearga la concursul international de dans programat in perioada 10 – 15 mai, in Italia, la Rimini, insa fiecare copil din trupa ar trebui sa dispuna de minimum 300 de euro, bani necesari deplasarii si cazarii, pe care insa parintii lor nu ii pot da.


Trupa de dans Next Level Kit a obtinut locul I judetean la sectiunea hip-hop, categoriile solo, duo, formatie, si locuri fruntase la concursurile nationale.


S-a clasat apoi pe podium la concursurile internationale din Ungaria, de la Gyor, sau din Italia, de la Rimini.


„Mai avem o luna si jumatate la dispozitie pâna la concursul international din Italia, la care ne-am dori foarte mult sa participam, insa nu stim daca o sa reusim. Parintii nostri nu au toti posibilitatea de a ne da cei 300 de euro necesari, avem nevoie de bani pentru cele cinci zile de sedere in Italia pentru cazare, mâncare, transport. Anul trecut ne-a ajutat si scoala, ne-a oferit o parte din banii necesari deplasarii, insa acum nu mai dispune de aceste fonduri. Repetam ore intregi, tot timpul nostru liber ni-l impartim intre repetitii si invatat“, a povestit una dintre componentele trupei de dans, Aida Iordan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII