10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGunoiul te lasa cu buzunarul gol

Gunoiul te lasa cu buzunarul gol

Garda de Mediu amendeaza nerespectarea normelor de gestiune a deseurilor menajere. Una dintre „victimele“ actiunii desfasurate de comisarii de mediu este o firma craioveana, care a strâns atât de mult gunoi in propria curte incât a devenit o amenintare pentru vecini.


Comisarii Garzii de Mediu au efectuat saptamâna trecuta un control la sediul firmei SC HODOSANA in urma unor sesizari primite de la cetateni. Vecinii de curte cu firma HODOSANA se plângeau ca stivele de gunoi pe care firma le-a depozitat atrag sobolani.


„Nu se poate, domnule, sa strângi atâta gunoi aici. Din cauza asta este o adevarata invazie de sobolani. Aproape ca intra peste noi in case“, a declarat un vecin de curte cu firma in cauza.


In urma controlului, Garda de Mediu a dat amenda contraventionala pe gestiunea deseurilor. Altfel spus, firma a fost amendata pentru depozitarea gunoiului in propria curte când, de fapt, mizeria trebuia transportata la groapa de gunoi de la Mofleni.


Firma are contract cu Daewoo Craiova si, dupa cum a explicat Mitica Datcu, directorul societatii, „se scot din Daewoo paleti de lemn, deseu lemn, deseu carton sau fier. Dupa ce se face sortarea, strângem gunoiul si il ducem in spate, il incarcam si il ducem la platforme, dar nu se poate tot o data. Aici este vorba de doua-trei tiruri de gunoi. Cei de la Garda au venit, au vazut despre ce este vorba si ne-au dat termene ca sa scapam de gunoi. Data trecuta când au venit, ne-au pus in vedere sa facem gardul“.


Pe lânga termenul de 30 de zile pentru remedierea situatiei, amenda aplicata de Garda de Mediu a fost de 250-500 de milioane de lei vechi, cu posibilitatea de a plati 125 de milioane, jumatate din minim, in 48 de ore. Intrebat despre controlul Garzii de Mediu si gramezile de gunoi din curtea firmei, Dorel Stanica, patronul si administratorul firmei, a declarat ca sobolanii sunt de la silozul din apropiere, iar oamenii care se plâng trebuie sa suporte consecintele daca au ales sa cumpere teren si sa ridice case intr-o zona industriala. „Am refuzat sa platesc si o sa contest amenda. Consider ca era normal un avertisment, având in vedere ca ne-au dat termene“, a mai declarat Dorel Stanica.


In replica, Marin Costache, comisarul-sef al Garzii de Mediu Dolj, a declarat: „Este dreptul lor sa conteste amenda. Dupa trecerea termenului acordat vom face alt control si, in cazul in care constatam ca nu s-au conformat, vor urma si alte masuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS