17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii au incins gratarele la iarba verde

Craiovenii au incins gratarele la iarba verde

Mii de craioveni au luat cu asalt Parcul „Romanescu“ si padurea Bucovat in prima zi de Paste. Daca in parc doar s-au plimbat, la Bucovat au incins gratarele cu mici si fripturi lânga care au petrecut pâna noaptea târziu.


Parcul „Romanescu“ a fost duminica neincapator pentru craioveni. Dupa ce s-au trezit cu noaptea in cap sa ia pastele de la biserica, in jurul prânzului suvoaie de oameni s-au revarsat catre aleile inverzite ale parcului pentru a sarbatori Invierea Domnului. Tineri, batrâni cu nepotei de mâna sau familii intregi, indemnati si de vremea insorita, au umplut pâna la refuz Parcul „Romanescu“, incât de abia aveai loc sa treci pe lânga ei. „De mult nu am vazut atâta lume. Noi venim in fiecare an in parc, pentru ca aici este aer curat si pentru ca vrem sa scapam de praful din oras. Nu am plecat din Craiova pentru ca ne place sa petrecem acasa“, a marturisit unul dintre craiovenii care se plimba impreuna cu sotia si cei doi copii. Altii, mai petrecareti, au asteptat la rând pentru a ocupa o masa la terasa. „Am fi vrut sa facem un gratar, dar in parc nu se poate, asa ca am ales sa mâncam niste mici si sa bem o bere la terasa“, a spus Bogdan, un tânar de 20 de ani venit cu prietenii sa se distreze.


La gratar in padure


Padurea Bucovat s-a transformat in prima zi de Paste intr-un adevarat campus de gratare. Masini parcate una lânga alta, paturi lânga paturi, muzica data la maximum, de-ai fi zis ca esti la discoteca in aer liber. In jurul prânzului, cu greu puteai gasi un loc unde sa-ti asezi gratarul. „Ne place aici pentru ca este aer liber, nu platim nimic si mâncarea are alt gust pe gratar. Asa simtim si noi ca este sarbatoare“, a declarat Mihaela, o tânara de 25 de ani, care petrecea alaturi de prieteni. Chiar daca a fost Paste, craiovenii nu au pus pe gratar numai carne de miel. Micii si friptura de porc au sfârâit, de asemenea, pe carbunii incinsi, alaturi de pulpele de pui. „Mie nu-mi place mielul. Indiferent de ocazia pentru care iesim la iarba verde, prefer porcul si micii. Sunt mai gustosi“, a spus Cristi, in timp ce pregatea carnea pentru prajit. Petrecerea din padurea Bucovat a continuat si ieri, in a doua zi de Paste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS