12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Viata de detinut

14 detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova vor primi invoiri pentru a merge acasa sa-si petreaca Sarbatorile Pascale alaturi de familii. Ceilalti condamnati vor putea merge la slujba din Noaptea de Inviere la capela unitatii si vor avea pe masa mâncaruri traditionale.


14 detinuti aflati in PMS Craiova vor parasi pentru cinci zile penitenciarul pentru a intâmpina Invierea lui Hristos alaturi de membrii familiilor lor. Ceilalti detinuti din cadrul PMS Craiova vor participa la slujbele religioase de Paste oficiate la capela unitatii. Din cauza spatiului restrâns, grupe de câte 30 de persoane vor fi duse cu rândul la slujba de Inviere. Restul detinutilor vor fi nevoiti sa urmareasca slujba la televizor, pe postul TV cu circuit inchis al inchisorii. „Vom organiza mai multe slujbe religioase pentru ca, pe rând, majoritatea detinutilor sa ajunga la capela. Joi si vineri, preotul va oficia slujbele de denie la capela unitatii, iar in seara de 7 aprilie va fi oficiata slujba de Inviere. Toata slujba religioasa va fi inregistrata si transmisa prin reteaua de televiziune cu circuit inchis a penitenciarului pentru a putea fi vizionata de cât mai multi dintre cei prezenti in penitenciar. Televiziunea cu circuit inchis, Info TV, va avea un rol major in aceste zile, in programe fiind incluse emisiuni, filme si selectii din spectacole cu caracter religios“, a declarat Daniel Barbu, purtatorul de cuvânt al PMS Craiova.


Reprezentantii PMS Craiova considera ca aceste slujbe religioase ii vor ajuta pe detinuti sa isi incarce sufletul de bunatate si pietate. Desi aflati dupa gratii, detinutii nu vor fi privati de bucatele traditionale specifice Pastelui, pregatindu-li-se un meniu bogat, din care nu vor lipsi ouale rosii si cozonacii.


Spectacol pentru detinuti


Pentru a doua zi de Paste, detinutii vor avea un program special, in sala de festivitati a penitenciarului organizându-se un spectacol la care vor participa 100 din cei 1.500 de detinuti ai PMS Craiova. Acesta va fi inregistrat si difuzat pe 10 aprilie, pe postul de televiziune cu circuit inchis Info TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII