Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Dascalii, omisi la primele de Paste


Primele de Paste ii vor ocoli din nou in acest an pe dascalii doljeni. Cum in legea invatamântului nu sunt stipulate astfel de prime, iar guvernul nu a elaborat nici o hotarâre prin care sa le acorde, dascalii se vor multumi in acest an de Paste numai cu primirea salariului mai devreme, adica in ultimele zile ale acestei saptamâni. „Cum actuala lege a invatamântului nu cuprinde acordarea de prime de Paste, de Craciun sau de vacanta, iar guvernul nu a dat vreodata o hotarâre prin care sa ne acorde asemenea prime, o sa incercam ca in noul Statut al Personalului Didactic sa introducem acordarea de prime cu ocazia sarbatorilor si a vacantelor“, a precizat Constatin Rada, presedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Invatamânt Dolj. (C.R.)


Posta are program special de Sarbatori


Majoritatea institutiilor isi modifica programul de lucru in aceasta perioada astfel incât angajatii sa poata avea libere si sa-si petreaca sarbatorile alaturi de cei dragi, iar clientii sa beneficieze, la rândul lor, de serviciile de care au nevoie. Potrivit unui comunicat de presa emis de Posta, pâna sâmbata, programul unitatilor postale va fi acelasi ca si pâna acum. Sâmbata, la Oficiile Craiova 1, Drobeta Turnu Severin 1, Râmnicu Vâlcea 1, Târgu Jiu 1 si Slatina 1, clientii vor avea acces la serviciile oferite de companie intre orele 8.00 si 13.00. Duminica si luni, toate subunitatile postale vor fi inchise, urmând ca marti, 10 aprilie, sa se revina la programul normal.(A.H.)


PAN GROUP, Iepuras de Paste pentru batrânii din azil


PAN GROUP Craiova aduce bucuria in sufletele batrânilor si persoanelor cu handicap de la Caminul de Batrâni craiovean. Nu este primul an când reprezentantii PAN GROUP isi amintesc de batrânii sau persoanele cu deficiente, a devenit deja o traditie, in pragul fiecarei mari sarbatori de peste an fiind alaturi de cei singuri. „De aproximativ zece ani, institutia noastra ofera daruri vârstnicilor Caminului de Batrâni din Craiova si persoanelor cu handicap adapostite in pavilioanele alaturate. Vom duce cozonaci, pâine, produse de patiserie si panificatie, oua rosii, alimente specifice oricarei mese crestinesti. Am fost alaturi de persoanele vârstnice, greu incercate, care nu au pe nimeni din familie alaturi“, a spus Nora Petrescu, reprezentant marketing din cadrul PAN GROUP Craiova.(A.C.D.)


Operatiunea MOV loveste din nou


Zeci de kilograme de carne, peste si prajituri au fost retrase de la comercializare de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Neregulile constatate au fost descoperite in cadrul operatiunii MOV (miel, oua, vopsea), care se desfasoara zilele acestea. Directorul adjunct al institutiei, Dan Vasile, a mentionat insa ca agentii economici au inceput sa respecte legea, stiind ca risca sa fie drastic sanctionati. „In primul rând, consumatorii trebuie sa inteleaga ce drepturi au si sa le exercite. In apropierea Sarbatorilor Pascale e nevoie de vigilenta din partea lor, adica sa verifice daca produsele nu sunt expirate, dar si sa ceara bon fiscal sau factura“, a adaugat Dan Vasile. Specialistii au mai identificat nereguli si in ceea ce priveste ouale expuse la vânzare, vopseaua sau vinul. Inspectorii OJPC Dolj au aplicat 30 de amenzi in valoare de 44.250 de lei, la care s-au adaugat opt avertismente. Seful institutiei a explicat ca operatiunea MOV va continua pâna mâine.(R.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version