12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Maraton spatial


Astronauta americana Suni Williams va participa intr-un mod cu totul inedit la maratonul din Boston, care se va desfasura pe 16 aprilie. Dupa cum informeaza Tgcom.it, Williams va fi alaturi de ceilalti concureti, insa din spatiu. Clasica distanta de 42 de kilometri va fi parcursa pe banda de alergare a Statiei spatiale internationale, unde Williams se afla din luna decembrie. Williams, de 41 de ani, va folosi „treadmill“ utilizat de obicei pentru a compensa pierderea de musculatura cauzata de lipsa gravitatii. „Voi alerga la maraton cu ajutorul unei chingi care va presa pe umeri si ma va ajuta sa ramân pe treadmill. Va trebui sa imi schimb hainele de mai multe ori in timpul cursei pentru ca in spatiu sudoarea tinde sa nu se evapore din corp“, a spus astronauta la o videoconferinta. La maraton va participa, de data aceasta pe pamânt, si sora astronautei, Dina Pandya.


Haiducii aniverseaza sase ani de activitate


In urma cu sase ani, trupa Haiducii se lansa cu succes pe piata muzicala din România. Abordând stilul etno, trupa a adus ceva nou, fara sa interpreteze piese arhicunoscute, preluate din folclor. Au câstigat increderea publicului, cei trei baieti având curajul de a merge mai departe. Cei trei „haiduci“ se pregatesc de petrecere. In cinstea celor sase ani de activitate si cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale, Haiducii au inchiriat o vila la Straja, unde ii vor avea invitati pe toti prietenii si, bineinteles, familiile lor. Invierea o vor petrece la o manastire din apropiere, urmând ca dupa ora 24.00 sa prepare un miel haiducesc la groapa cu jar, dupa o reteta traditionala foarte veche. Din meniu nu vor lipsi bucatele specifice Pastelui: oua rosii, drob, cozonac si pasca.


Colind de Paste pentru Nicoleta Dragan


Ca in fiecare an de Paste, Nicoleta Dragan, care poate fi urmarita la Pro TV in serialul „Om sarac, om bogat“, merge acasa, la Sighisoara, pentru a se bucura alaturi de cei dragi de traditiile pascale. Traditii care, spune Nicoleta, sunt mai frumoase decât oriunde in tara. „La Sighisoara exista un obicei de Paste care a fost preluat de la unguri, dar care acum a devenit traditie printre toti locuitorii din Ardeal“, a spus Nico. „In dimineata de Paste vin stropitorii, un grup de baieti care merge din casa in casa pentru a stropi cu parfum fetele necasatorite. Apoi se cânta un refren foarte frumos: «Am auzit ca aveti o floare si-am venit ca s-o stropesc, ca sa nu se vestejeasca si la anul sa-nfloreasca» si primesc din partea tinerei fete un cos cu oua rosii. E un fel de colind de Paste“, a povestit Nico. Pe lânga curatenia casei si pregatirea mâncarurilor specifice mesei de Paste, pe care Nico le prepara impreuna cu mama sa, alt moment foarte asteptat este sosirea Iepurasului: „La noi in familie Iepurasul vine in fiecare an. Insa este atât de nastrusnic, incât de fiecare data ascunde darurile acolo unde te astepti mai putin. Asa ca ma asteapta o lunga cautare pâna sa dau de dulciurile, ouale incondeiate si celelalte bunatati pe care le aduce“, a mai spus, incântata, Nicoleta.


Anca Neacsu este Iepuras pentru nepotii ei


Pentru Anca Neacsu, alias Vicky din sitcomul „Meseriasii“, Pastele este o sarbatoare care se petrece intotdeauna alaturi de familie si de cei dragi. „Nu pot sa-mi imaginez Pastele decât alaturi de mama, sora, nepotii mei si câtiva prieteni foarte apropiati“, a marturisit actrita. Maestra in arta gatitului, Anca ii va rasfata anul acesta pe toti cei dragi cu o multime de bunatati. Frumoasa blonda din sitcomul „Meseriasii“ va pregati cozonac, pasca si drob, iar pentru nepotii sai s-a gândit la câteva cadouri surpriza. „Imi place sa fac pe Iepurasul de Paste pentru cei dragi, iar când vine vorba de nepotii mei n-am nici o retinere, mai ales ca amândoi se bucura foarte mult de fiecare data când primesc daruri“, a spus Anca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS