22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Pastele saracilor

Copiii de care parintii au uitat de mult, vârstnicii, oamenii saraci care nu mai cred de mult in Iepuras, dar sunt insa mânati de sentimente crestine, se pregatesc sa intâmpine Invierea lui Christos.


In majoritatea oraselor mari din tara, in prag de sarbatoare, autoritatile locale isi indreapta privirea mai mult ca in orice alta perioada a anului catre persoanele nevoiase, catre pensionari, catre cei care, in general, au venituri mici. In aceste zile si oamenii cu putere financiara isi amintesc, mânati de sentimentul iertarii si al bunatatii, de cei nevoiasi, acordând mai mult ca niciodata sponsorizari, ajutoare, daruri…


4.017 oameni traiesc doar din venitul minim garantat


Traiesc din pensii mizere, din ajutoare sociale sau indemnizatii. Sunt oamenii pe care ii intâlnim zi de zi, pentru care Sarbatorile Pascale si-au pierdut mult din semnificatie din cauza saraciei. Au ramas doar cu simtamintele crestine. Nici macar putinii bani pe care lunar ii primesc nu ii vor lua, fiind acordati dupa data de 10 a fiecarei luni. Doar in Craiova, in luna martie au fost pusi in plata 4.017 oameni, beneficiari ai venitului minim garantat. Muncesc luna de luna in folosul comunitatii, ii vedem strângând gunoaiele sau sapând rondurile de flori. Si-au primit chiar si banii, la sfârsitul lunii martie fiind deja pusi in plata. Vârstnicii doljeni insa a trebuit sa puna de o parte un ban, de luna trecuta, pentru a avea pe masa de Paste cele necesare, pensiile ajung ceva mai târziu, la datele obisnuite de peste an…


Primaria Craiova a acordat ajutoare de urgenta…


Pentru o parte din amarâtii craioveni care au tot batut drumul la primarie, la audientele alesilor nostri, oameni cu grave probleme de sanatate care necesita interventii chirurgicale sau care se pot deplasa doar cu ajutorul dispozitivelor medicale, care de-a lungul timpului au tot depus sesizari, Iepurasul a venit in sfârsit… Acum, in prag de sarbatori, alesii nostri si-au amintit de ei, acordându-le ajutoare de urgenta. „Am acordat ajutoare in valoare de 150 de milioane de lei celor mai nevoiasi si bolnavi dintre craioveni care ne-au solicitat ajutor. A fost greu sa ne hotarâm cui sa acordam, deoarece fiecare caz este cu totul aparte, fiecare familie are problemele si greutatile ei. Acestor oameni, angajatii nostri de la Asistenta Sociala le-au intocmit anchete sociale, iar acum, cu câteva zile inainte de Paste, le-am trimis banii din care sa isi cumpere cele necesare pentru boala de care sufera sau pentru a-si cumpara pentru masa de sarbatoare cele necesare“, a spus Antonie Solomon, primarul Craiovei.


Copiii crescuti de stat, in prag de Paste


Si in apartamentele de tip familial ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a inceput aprovizionarea cu alimente pentru perioada sarbatorilor. Fiecare din bucataresele complexului, in Vinerea Mare, va incepe pregatirea bucatelor.


„Ca in fiecare an, copiii institutionalizati vor avea pe masa oua rosii, cozonac, carne de miel. Bugetul a fost aprobat inca de la inceputul anului, pe capitole, la cheltuieli materiale intrând suma alocata pentru hrana copiilor. In plus, ca de fiecare sarbatoare, si de Paste copiii vor primi cadouri si hrana si din partea diversilor sponsori sau din partea oamenilor cu bani care vor sa faca gesturi umanitare“, a spus Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul DGASPC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII