11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDetectorul de radar, magnet pentru hoti

Detectorul de radar, magnet pentru hoti

Detectorul de radar a devenit o adevarata moda printre conducatorii auto din România, micutele aparate fixate pe bord sau la oglinda retrovizoare din interior si conectate in locul brichetei de bord putându-i salva pe soferi de o amenda consistenta in cazul in care depasesc viteza legala. Prea putini isi dau seama insa ca detectoarele de radar ii atrag pe hoti ca un magnet.


Spargerea dureaza câteva secunde


Politistii avertizeaza ca spargatorii de masini s-au specializat in furtul detectoarelor de radar. „Desi numarul furturilor din autovehicule nu a crescut in ultima vreme, se observa ca hotii s-au reprofilat. Nu se mai complica sa fure din masini radiocasetofoane sau CD-playere, ci se axeaza mai mult pe detectoarele de radar, care sunt mici, valoroase si mai usor de luat“, a precizat comisarul Cristinel Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


Reorientarea hotilor spre detectoarele de radar este explicabila: aceste aparate se pot lua usor, fiind de obicei prinse doar cu niste ventuze de parbriz, iar firele nu trebuie taiate sau rupte, ci se trag pur si simplu, cu mufa cu tot, din priza aflata in bord. Unde mai pui ca asemenea aparate se pot vinde usor, cu un milion – doua, daca nu mai mult.


Oamenii legii ii avertizeaza pe conducatorii auto sa nu-si mai lase aceste aparate la vedere, pentru ca risca sa ramâna fara ele. Si nu neaparat pe timpul noptii, ci chiar ziua, in amiaza mare, pentru ca un asemenea furt, cu tot cu spargerea geamului de la masina si desprinderea detectorului, nu dureaza mai mult de sapte-opt secunde. „Ideal ar fi ca soferii sa-si ia de pe bord aceste aparate atunci când parasesc masina. Altfel, risca sa le fie furate, ba, mai mult, vor fi nevoiti sa cheltuiasca milioane cu inlocuitul geamului spart de hotul care a luat detectorul de radar“, avertizeaza comisarul Ciocoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII