10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCioroianu ii da peste nas lui Tariceanu

Cioroianu ii da peste nas lui Tariceanu

Vicepresedintele PNL, Adrian Cioroianu, validat favorabil ca viitor ministru de externe, s-a plasat ieri, in cadrul audierilor din comisiile de specialitate, pe o pozitie de mijloc in ceea ce priveste retragerea trupelor din Irak, subiect sustinut de liberali si contestat de seful statului.


„Retragerea nu poate fi discutata in afara consultarii cu aliatii“, a subliniat Cioroianu, admitând ca subiectul trebuie discutat cu grija si seriozitate, inclusiv la nivel politic, inainte de a fi lansat catre mass-media. Vicepresedintele PNL a criticat indirect modul in care premierul Tariceanu si conducerea PNL au facut publica aceasta chestiune, intempestiv, in vara lui 2006, fara stirea ministrului de externe, si s-a plasat pe aceeasi pozitie cu seful statului.


„Pastrez convingerea ca felul in care am propus retragerea trupelor din Irak a fost defectuos la nivelul formei“, a remarcat Cioroianu. „Si aliatii nostri au cerut o discutare cu discretie si seriorizate a subiectului“, a subliniat Cioroianu. Pe de alta parte, acesta a subliniat ca ideea „nu ar fi rea sau buna“, fiind discutata in toate capitalele aliatilor, inclusiv la Londra sau Washington. „Asta nu inseamna ca retragerea se va face mâine sau poimâine“, a spus Cioroianu, adaugând ca „pe scena Orientului se pot intâmpla o multime de lucruri“ de la o zi la alta. Cioroianu a declarat ca va adopta o pozitie de mediator intre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu.


„Mi-as dori sa reusesc minunea de a-i aduce impreuna“, a spus Cioroianu despre relatia conflictuala dintre premier si presedinte. Candidatul la functia de ministru de externe a precizat ca va incerca sa nu ajunga la conflicte cu Traian Basescu. „Nu ma duc acolo (la MAE – n.r) sa-i fac zile negre, sa incep o competitie in legatura cu cine face politica externa (…) Avem mari sanse sa ne facem de râs amândoi“, a spus Cioroianu. Tot o pozitie de mijloc a avut viitorul ministru si in privinta declararii unei pozitii pro europene sau americane. „Nu cred ca avem un beneficiu cu imaginea in care unul dintre factorii de decizie e unul pro uropean si unul pro american“, a explicat Cioroianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU