17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStolojan e oficial presedintele PLD

Stolojan e oficial presedintele PLD

Partidul Liberal Democrat si-a ales conducerea. Cu Theodor Stolojan in frunte, PLD si-a propus sa fie partener al PD si al presedintelui Traian Basescu si s-a declarat partid de opozitie la adresa guvernului si a patrulaterului PSD – PNL – PRM – PC.


Proiectul politic al PLD se axeaza in principal pe dezvoltarea României in perioada postaderare. Liberal-democratii au introdus in programul politic si ideea formarii unui pol de centru-dreapta, potrivit NewsIn. Theodor Stolojan a anuntat, in discursul sau de inceput, ca statutul formatiunii va fi ulterior schimbat pentru a da posibilitatea tuturor membrilor partidului ca de la urmatorul congres sa isi aleaga conducerea prin vot direct, si nu prin delegati. Primul congres al liberal-democratilor a debutat cu atacuri dure la adresa PNL si a partidelor din opozitie. Noul partid de pe scena politica s-a declarat un aliat al PD si al presedintelui Traian Basescu si un dusman al fortelor retrograde care blocheaza România. „PLD se declara partid de opozitie atât la adresa guvernului, cât si a patrulaterului negru. Vom fi partenerii firesti ai PD. Inamicul nu e Basescu, ci fortele retrograde care blocheaza România“, a declarat Theodor Stolojan, presedintele PLD. „PSD, PNL, PC vor sa vânda meciul impotriva coruptiei, dar vor sa faca blat ca sa nu fie fluierati. Nu au ei atâtea papioane câte fluiere avem noi“, a declarat, la rândul sau, Gheorghe Flutur, presedintele executiv al PLD.


Strâns uniti lânga Basescu


Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat ca nu este o rusine sa fii sustinatorul lui Traian Basescu, iar „subterana oligarhica“ este cea care incearca sa acrediteze ideea ca actuala criza politica a fost generata de conflictul dintre seful statului si premier.


„Suntem continuatorii spiritului Aliantei D.A. si sustinatorii lui Traian Basescu. Nici un fel de critici ale celor care spun ca nu suntem decât o anexa prezidentiala nu ne vor indeparta de la ceea ce este corect“, a spus Stolojan. El a adus critici la adresa celor care sustin ca actuala criza politica este generata de conflictul dintre presedinte si primul-ministru, catalogându-i ca facând parte din „subterana oligarhica“. Potrivit acestuia, conflictul a fost generat de batalia dintre cei care doresc eliminarea sistemului ticalosit si cei care doresc pastrarea „mocirlei tranzitiei“. Stolojan a precizat ca liberal-democratii vor continua „lupta“ pentru impunerea principiilor Aliantei D.A.


PNL, mercenar politic


Totodata, liderul PLD a sustinut necesitatea aparitiei acestei formatiuni, tinând cont de ceea ce se intâmpla in politica româneasca, criticând ceea ce se intâmpla in PSD, PC, PRM si mai ales in PNL, dar si la nivel institutional. „Avem un PSD care pretinde ca s-a reformat, dar e la fel de nociv ca in 2001 – 2004“, a spus Stolojan, completând ca, in urma guvernarii social-democrate, România a avut nevoie de ani si ani pentru a face curatenie si a vindeca rani. In acelasi timp, PRM este „anacronic, blocat in propriul proiect“, iar PC nu a reusit sa intre in parlament decât „atârnat de poalele PSD“. Despre PNL, Theodor Stolojan a spus ca acest partid face caz de valorile istorice, dar „le tranzactioneaza in piata publica in schimbul unui scaun de prim-ministru“. Liderul PLD a adaugat ca parlamentul isi pierde timpul cu dezbaterea unor teme care nu tin de agenda românilor, iar executivul nu mai guverneaza pentru români. „Nici unul dintre aceste lucruri nu s-ar fi intâmplat daca am fi avut o forta politica puternica“, a spus liderul liberal-democrat. In opinia sa, rolul PLD este unificarea fortelor de dreapta, fapt care nu s-a reusit in 17 ani, asa cum s-a reusit, in schimb, cu partidele de stânga. Pe de alta parte, Theodor Stolojan a punctat si câteva obiective din programul de guvernare al PLD, vorbind despre transformarea economiei României intr-una din cele mai competitive din UE si despre aducerea salariilor medii din România la nivelul celor din UE.


Cine conduce PLD


In fruntea PLD au mai fost alesi Gheorghe Flutur, care va ocupa functia de presedinte executiv, si Valeriu Stoica, acesta fiind numit presedinte al Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD. Partidul are sapte vicepresedinti, un secretar executiv si secretari executivi pe regiuni de dezvoltare. Horatiu Buzatu, presedintele PLD Dolj, face parte dintre cei patru membri ai Biroului Executiv National al partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU