5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpecialistii parasesc societatile de stat

Specialistii parasesc societatile de stat

Societatile de termoficare din Valea Jiului risca sa ramâna fara specialistii calificati, dupa ce o mare parte dintre cei ce ajung sa deprinda meseria sunt nevoiti sa plece in somaj pe perioada verii. Salariile mici si incertitudinea ca vor fi reangajati in iarna ii determina pe oameni sa plece si sa-si caute de lucru in alte parti, iar societatile de termoficare fac mereu selectii de personal pe care apoi il califica. „Ne confruntam cu o acuta lipsa de forta de munca, pentru ca ne lipsesc oamenii calificati care aleg sa plece in strainatate sau la alte firme pentru salarii mai mari. Atunci când ajung sa deprinda bine meseria si sa stie exact unde sunt asezate tevile in teren, se trezesc ca pleaca in somaj, pentru ca nu avem alternative de lucru pentru ei pe perioada verii“, a spus Gheorghe Berca, director SC Termoficare SA Petrosani.


Berca spune ca in acest an a reusit sa ridice in medie cu 40 la suta salariile personalului angajat la firma pe care o conduce, cele mai mari cresteri fiind pentru personalul cu studii superioare. Nici asa insa nu are certitudinea ca personalul calificat va alege sa ramâna la firma, din cauza ca in strainatate un astfel de specialist câstiga foarte bine.


Situatia este similara la toate firmele care au ca obiect de activitate asigurarea agentului termic catre populatie si nu au alta alternativa pe vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS