10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiracol la Spitalul de Urgenta

Miracol la Spitalul de Urgenta

Fetita de un an si trei luni adusa in coma la Spitalul de Urgenta Craiova si-a recapatat cunostinta si are toate sansele sa se faca bine. Medicii au recunoscut ca fetita se reface miraculos, in ciuda pronosticului initial.


Fetita de un an si trei luni din Bals, adusa miercuri seara la Spitalul de Urgenta Craiova, in coma, este in stare foarte buna. Andreea Georgiana si-a recapatat cunostinta vineri si se recupereaza foarte repede, spre surprinderea medicilor, care sustin ca micuta pacienta este un adevarat miracol. „Copilul s-a trezit. Nu are fracturi craniene, iar starea creierului este foarte buna. Se recupereaza fantastic de repede dupa trauma suferita. Ramâne sa-i mai facem o serie de investigatii saptamâna aceasta si, daca vor iesi bine, intr-o saptamâna copilul ar putea sa mearga acasa“, a spus dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul de Urgenta Craiova.


Cadrele medicale din salonul in care fetita a fost internata sustin ca micuta era subnutrita si, din acest motiv, inainte de accident nu putea sa mearga in picioare, având probleme neurologice si motorii.


De vineri seara, de când fetita si-a recapatat cunostinta, mamei ei, Mirela Bailesteanu, de 33 de ani, i s-au trezit instinctele materne. Femeia, care sta acum lânga patul micutei, spune ca se simte vinovata ca si-a lasat copilul chiar si pentru câteva minute in grija cumnatului ei, precum si pentru reactia violenta pe care cumnatul ei a avut-o fata de ziaristi: „Nu stiu ce l-a apucat de s-a luat la bataie. Putea foarte bine sa stea de vorba cu ziaristii si sa le spuna ce s-a intâmplat. Ne-a facut de râs!“.


Varianta mamei


Fara sa astepte intrebarile, femeia s-a apucat sa povesteasca. Simte nevoia sa spuna ce s-a intâmplat, ca sa nu mai fie aratata cu degetul: „Era ziua de nastere a cumnatului meu, asa ca in ziua aceea m-am apucat sa fac tortul. Apoi ne-am apucat sa pregatim gratarul pe bloc, iar eu am plecat la magazin sa cumpar niste pulpe de pui. Dupa ce m-am intors, mi-am dat seama ca nu am luat intaritor pentru frisca si malai. Am lasat fetita in grija cumnatului meu, urmând sa ma intorc intr-un minut-doua. Când m-am intors insa, am gasit pulpele arse si ei nu erau nicaieri. Am coborât si am gasit fata pe mochetuta la etajul IX, pe scara blocului, fara cunostinta, iar cumnatul meu, Ionut Vasile, ii dadea palme ca sa o faca sa-si revina“.


Ionut Vasile, fratele concubinului Mirelei, i-ar fi povestit acesteia mai târziu ca lasase copilul pentru câteva clipe in capatul scarii, la etajul 10, iar el fugise repede sa puna carnea pe gratar pâna nu se trecea focul. „Nu s-a gândit ca daca lasa copilul acolo pentru câteva clipe i se poate intâmpla ceva. Dar fetita era tare neastâmparata. Chiar daca nu mergea in picioare, a luat-o de-a busilea si s-a dus de-a berbeleacul pe cele sapte trepte dintre etaje. Cumnatul meu a gasit-o pe palier la etajul 9, cazuta cu fata in jos“, a mai spus Mirela.


Fostul sot vrea sa ceara custodia copiilor


Femeia mai povesteste ca imediat dupa ce a venit acasa a anuntat salvarea si fetita a fost dusa la Spitalul din Bals: „Medicii au anuntat politia, iar eu si concubinul meu am fost luati de la spital de politie si dusi la sectie, pentru declaratii. Copilul, insotit de cumnatul meu, a ajuns mai târziu la spital la Craiova, cu o salvare“.


Politia sustine insa ca nu a putut sa-i ia femeii declaratii imediat dupa incident pentru ca ar fi fost beata. Mirela neaga ca ar fi baut ceva si spune ca politistii s-au luat de fapt dupa ziaristi când au facut aceste afirmatii. Mai mult, Mirela Bailesteanu a mai spus ca in momentul in care ziaristii GdS au intrat in casa, ea tocmai luase un distonocalm si se bagase in pat, ca sa-si revina din soc, nicidecum ca sa-si revina din betie.


Mirela Bailesteanu mai are o fetita din prima casatorie. Este premianta, in clasa a II-a, si de doua luni de zile locuieste la mama Mirelei, in comuna Pielesti, judetul Dolj. Femeia spune ca a dus-o acolo ca sa o tina departe de fostul sot, Dorel Stefan, care ar fi amenintat in mai multe rânduri ca ii ia copiii.


Dorel Stefan a venit la Spitalul de Urgenta Craiova in ultimele zile ca sa-si vada fetita la Reanimare. Profitând de imprejurare, el si-a amenintat din nou sotia ca o sa-i ia copiii pentru ca nu are grija de ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII