5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMicrobuzul elevilor, avariat de soferul primariei

Microbuzul elevilor, avariat de soferul primariei

Microbuzul folosit pentru transportarea elevilor din comuna gorjeana Slivilesti a fost implicat intr-un accident, fiind avariat. Vinovat de producerea accidentului este soferul masinii, Ion Cârstenoiu, angajat al primariei.


Accidentul a avut loc la inceputul lunii trecute, pe 4 martie, insa cazul nu a fost facut public. Primarul comunei Slivilesti, Sorin Bucurescu, ne-a spus ca soferul microbuzului, Ion Cârstenoiu, angajat al primariei, era turmentat in momentul producerii accidentului: „Accidentul a avut loc intr-o duminica. Mort de beat, soferul a luat masina ca sa se plimbe prin comuna. A ajuns cu masina in sant si pe urma a dat cu spatele ca sa o scoata si a intrat intr-un stâlp de energie electrica, apoi a intrat cu fata intr-un alt stâlp de telegraf, care a fost retezat. Apoi a intrat cu masina intr-un cap de pod. L-am gasit la locul faptei si l-am dus la politie. Agentul, care este un baiat tânar, a venit dupa doua ore si mi-a spus ca l-a impins in gard si ca a fugit. Un nenorocit de sofer. E singurul sofer al primariei si nu am avut de ales sa-i dau masina“.


Soferul, cercetat penal


Potrivit politiei, Ion Cârstenoiu este cercetat penal pentru sustragere de la recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a precizat ca oficial accidentul s-a petrecut din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum.


Primarul Sorin Bucurescu este nemultumit de faptul ca acuzatiile de distrugere si abuz in serviciu, care au fost formulate de primarie, au fost retrase de procurorul care supravegheaza cazul: „Am cerut sa fie pus sub acuzare si pentru distrugere si abuz in serviciu, pentru ca el nu avea voie sa ia masina in ziua respectiva. Am discutat cu politistul si am inteles ca ambele acuzatii au fost retrase“.


Primaria va plati pagubele


Microbuzul este acum la un service auto dinTârgu Jiu, pentru a fi reparat. Masina este grav avariata in partea din fata si din spate. Pagubele sunt foarte mari, cheltuielile de reparatie a masinii depasesc 34.000 de lei noi.


Prejudiciul trebuie suportat de Primaria Slivilesti. Sorin Bucurescu a spus ca va incerca sa recupereze banii de la soferul vinovat: „Avea o casa, dar a prezentat o chitanta ca a vândut-o anul trecut unei matusi. Consiliul local va hotari alocarea sumei necesare pentru efectuarea reparatiilor, cu conditia ca aceasta sa fie recuperata. Nu stiu ce vom face ca nu avem pe ce sa-i punem sechestru daca nu mai are casa”.


Ion Cârstenoiu a refuzat sa comenteze accidentul in care a fost implicat: „Nu aveam cum sa fug din sediul politiei. Vorbiti cu domnul primar sa va spuna el cum s-a intâmplat. Eu nu am ce sa va spun“.


Microbuzul facut praf in accident face parte din ultimul lot de mijloace de transport repartizat judetului Gorj, de 13 masini marca Fiat. Acestea sunt de ultima generatie, având toate dotarile, inclusiv rampa pentru persoanele cu handicap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII