21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinori spargatori de asociatii

Minori spargatori de asociatii

Patru din cei opt membri ai unei bande au fost arestati pentru comiterea a 24 de furturi. Doi dintre cei ajunsi in spatele gratiilor au primit mandate dupa ce au fost depistati la furat imediat ce au plecat de la politie.


Politistii craioveni de la Sectia 5 au definitivat cercetarile intr-un dosar privind 24 de furturi, savârsite de o banda compusa din opt persoane, majoritatea minori. Patru dintre autori au ajuns deja in spatele gratiilor.


Când nu gaseau bici-clete, jefuiau asociatii


Oamenii legii aveau in evidenta mai multe furturi de biciclete, dar si spargeri de asociatii, fapte inregistrate cu autori necunoscuti. Primul fir pentru rezolvarea cazurilor a aparut pe 21 februarie, când craioveanul Marian Dragos Sandi, de 19 ani, a fost prins in flagrant de politisti. Pe baza probelor, procurorul anchetator din cadrul Parchetului Judecatoriei Craiova a propus instantei arestarea preventiva a tânarului, iar Judecatoria Craiova a dat curs propunerii, emitând un mandat de arestare pe numele lui Sandi.


Extinzând cercetarile, politistii de la Sectia 5 au stabilit ca Sandi nu lucra singur, ci impreuna cu sapte persoane: Alexandru Vladi C., de 17 ani, Constantin S., de 15 ani, Ilie Ionut F., de 15 ani, Ionut Daniel D., de 15 ani, Sebastian Ionut C., de 16 ani, Cristi Adrian S., de 13 ani, din Boldesti-Scaieni, judetul Prahova, si Alin Laurentiu S., de 15 ani, din Bratovoiesti – Dolj.


Dupa cum au stabilit oamenii legii, membrii acestei bande actionau in grupuri de câte doi sau trei, furând biciclete parcate fie lânga vreun bloc, fie legate de vreun pom sau o balustrada ori lasate in uscatorii. Bunurile furate erau valorificate repede pe sume derizorii, care se duceau rapid pe bautura sau tigari. Atunci când nu gaseau biciclete, se reprofilau pe spargeri de asociatii de proprietari, profitând de pauza pe care si-o luau unii administratori sau casieri de asociatii, care plecau pentru câteva minute sau ore si nu inchideau usa de la sediu si cu grilajul metalic, ci doar cu cheia de la broasca. Fortând usile asociatiilor de proprietari, hotii luau toti banii pe care ii gaseau – de la câteva zeci la 2.500 de lei (25.000.000 de lei vechi). Daca prada nu era multumitoare, furau si rechizite, ba chiar o data au sterpelit si un calculator. Si daca nu gaseau nici asociatii de pradat, se multumeau sa sparga autoturisme, din care furau radiocasetofoanele auto.


De la politie, direct la furat


„In urma cercetarilor am stabilit in sarcina celor opt 24 de infractiuni de furt, din care zece furturi de biciclete, noua spargeri la asociatii de proprietari, patru furturi din auto si o spargere la un chiosc.


Din cele 24 de fapte, 17 se aflau in evidenta noastra cu autori necunoscuti“, a precizat comisarul-sef Cornel Tomescu, seful Sectiei 5 Politie Craiova. Toate bicicletele au fost recuperate si restituite proprietarilor. Cât despre autori, in afara de Sandi a mai ajuns in spatele gratiilor si Alexandru Vladi C., de 17 ani, arestat intr-o alta cauza. Celor doi li s-au alaturat doi copii de numai 15 ani din gasca. Este vorba despre Constantin S. si Ilie Ionut F., care au fost prinsi de politisti spargând o asociatie chiar dupa ce plecasera de la… politie, unde fusesera audiati pentru alte spargeri.


Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, cu propunere de trimitere in judecata a celor opt.


Scapati de sub control


Conform politistilor, cei opt spargatori sunt copii sau adolescenti scapati de sub controlul parintilor, cu multe absente la scoala si chiar in situatii de repetentie. Unii au avut probleme si la scoala, agresându-si colegii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU