5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComunicat de presa

Comunicat de presa

Prin ziarul Editie Speciala de Oltenia, patronat de Mititelu Adrian, in data de 27.03.2007 si data de 28.03.2007, s-a pornit o campanie de presa impotriva personalului Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj cu atributii de inspectie fiscala care in perioada anului 2006 si in continuare in trim. I 2007 a efectuat verificarile fiscale si continua verificarile la societatile comerciale din grupul de interese administrate de Mititelu Adrian in mod direct sau prin interpusi.


In acest sens comunicam public ca in anul 2006 si in 2007, Activitatea de inspectia fiscala coordonata de Osiac Constantin in calitate de director executiv adjunct, iar din luna martie in calitate de Sef serviciu Investigatii Fiscale, a efectuat verificarile fiscale la un numar de 14 societati comerciale, o parte din grupul de interese condus de Mititelu Adrian, care prin actele si faptele savârsite au prejudiciat bugetul consolidat de stat cu o suma totala de 27.647.705 lei RON si totodata au creat un prejudiciu de 11.750.000 Eur + 2.073.815 lei RON domeniului public al statului aflat in administrarea Statiunii de Dezvoltare pomicola Dolj, drept pentru care in conditiile legii au fost sesizate organele de cercetare penala.


Dosarele cu un numar de 856 pagini au fost inaintate cu adresa nr. 44729/1.08.2006 catre Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie si au cuprins sesizarile penale nr. 44886, nr. 44773 si nr. 44728/1.08.2006 , fiind in curs de cercetare penala in dosarul 20/P/2007 la D.N.A. Sectia C.I.C.I.C., care in luna martie 2007 a solicitat DGFP Dolj pentru un numar de 20 societati (din care si cele 14 verificate) din grupul condus de Mititelu Adrian continuarea verificarilor fiscale pentru stabilirea legalitatii tranzactiilor comerciale si declaratiilor fiscale.


Activitatea de inspectie fiscala a mai definitivat in luna februarie si luna martie 2007 alte doua actiuni de control fiscal la societati din grupul condus de Mititelu Adrian constatând fapte de evaziune fiscala prin care a sustras de la plata o suma totala de inca 2.086.139 ron.


Astfel la SC REGIONAL MEDIA SA prin care asigura editarea si tiparirea ziarului Editie Speciala de Oltenia, s-a constatat ca in anul 2004 pe baza unor tranzactii fictive a incasat de la bugetul de stat tva prin rambursare in suma de 1.045.000.000 lei si prin nedeclararea veniturilor impozabile in suma de 6.500.000.000 lei din vânzari de actiuni, detinute la SC WEST PLAZZA SA Craiova si SC FOTBAL CLUB OLTENIA SA Craiova, catre SC MAXITEC SRL si prin alte fapte si acte din perioada 2004 – 2006 efectuate cu incalcarea dispozitiilor legale a sustras de la plata obligatii fiscale stabilite de control in suma de 890.617 ron, dosarul fiind transmis pentru continuarea cercetarilor penale.


La SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA, unde actionariatul este format din societati din cadrul grupului de firme controlat de Mititelu Adrian, iar acesta este chiar administator din anul 2005, controlul a incheiat inspectia fiscala in luna februarie 2007, fiind in curs de inaintare la organele de cercetare penala pentru faptele de evaziune fiscala, constatându-se tentativa de a insela fiscul prin solicitarea unei rambursari de tva in suma de 359.564 ron, deoarece controlul a stabilit in fapt obligatii fiscale sustrase de la plata in suma de 1.195.522 ron, prin ascunderea masei impozabile din tranzactiile cu jucatori in valoare de 41,107 miliarde lei si 50.000 euro, din incasarile de la meciurile de pe stadionul Ion Oblemenco si a transferului proprietatii unor investitii la imobile.


Având in vedere cele prezentate, rezulta ca Mititelu Adrian prin ziarul controlat de el face o actiune de intimidare a inspectiei fiscale urmarind discreditarea acesteia in fata opiniei publice prin publicarea unor date si informatii deformate in special despre domnul Osiac Constantin care a coordonat in calitate de director executiv adjunct actiunile de inspectie fiscala in anul 2006, si care din luna martie 2007 este sef serviciu Investigatii Fiscale in cadrul DGFP Dolj.


Scopul campaniei de presa dusa de Mititelu Adrian prin ziarul Editie Speciala si prin corespondentii de la alte ziare centrale, respectiv ziarul Gândul, este de a ascunde faptele de evaziune fiscala stabilite de organele de control si de a intimida personalul din cadrul DGFP Dolj care are in continuare atributii de investigatii fiscale in derulare asupra societatilor conduse de Mititelu Adrian.


In lamurirea opiniei publice, va supunem atentiei declaratia de avere a domnului Osiac Constantin, data in calitatea de functionar public in conditiile legii, afisata pe pagina internet a ANAF, din care rezulta ca a inscris in declaratia de avere ca a imprumutat de la banca o suma de peste 100.000 ron, si pe care declara ca a folosit-o prin imprumutul acordat tatalui sau, iar materialul din presa prezinta situatia in mod deformat si tendentios cum ca Osiac Constantin s-a imprumutat de la tatal sau pentru a-si justifica banii cu care a cumparat casa in care locuieste.


Tot din declaratia de avere a domnului Osiac Constantin se constata ca terenul este declarat ca achizitionat in anul 1998, iar locuinta proprietate personala nu a fost cumparata, ci a fost construita pâna in anul 2000, perioada cu mult anterioara anului 2005, când ziaristii prezinta relatia de imprumut cu tatal sau.


In fapt, ziaristii au analizat eronat declaratia de avere depusa de domnul Osiac Constantin, pentru a crea o imagine negativa, si deformata in fata opiniei publice si a-l determina sa renunte la continuarea investigatiilor fiscale.


Referitor la implicarea domnului Osiac Constantin in rambursarile nelegale de tva, precizam ca la DGFP Dolj nu s-a primit dispozitie de suspendare din functie pentru cercetare penala.


Directia Generala a Finantelor Publice Dolj


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII