18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

AMR zero zile

Primarii marilor municipii participa astazi la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din România, alaturi de patru dintre ministrii cabinetului Tariceanu.


Bania este pentru o zi polul municipiilor de calibru din tara, reprezentate astazi de primari la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din România (AMR), organizatie neguvernamentala si apolitica infiintata in anii ’90 sub titulatura Federatia Municipiilor din România, cu 30 de membri, redenumita in 2001 si care reuneste in 2007 peste 100 de asociati. Potrivit unei prezentari de pe site-ul AMR, asociatia si-a propus in ultimii ani sa devina promotorul intereselor municipalitatilor in relatia cu autoritatile centrale, cu finantatorii si cu societatea civila, dar si cu organizatiile internationale si comunitatile din alte state. In aceasta perioada se axeaza pe finantarea proiectelor din fonduri europene si pe prioritatile legislative din administratia publica locala, acestea fiind si principalele teme ale Adunarii Generale de astazi, din sediul Primariei Craiova. Gazda, primarul Antonie Solomon, membru in Comitetul Director al AMR, a declarat cu câteva zile in urma ca Bania nu a fost direct sprijinita pâna acum de AMR, dar ca el inca spera ca asociatia isi poate ajuta membrii sa acceada la fondurile europene. „Nu pot sa spun ca AMR a facut mare lucru pentru Craiova, in special, dar cred ca prin participarea la elaborarea unor acte normative are un grad de implicare in activitatea fiecarei primarii si, implicit, in soarta comunitatilor. Cred ca AMR poate ajuta marile municipii sa faca un pas, doi in plus mai aproape de atragerea fondurilor europene“, a spus Antonie Solomon.


Pe lânga primari, sponsori si specialisti guvernamentali, la Adunarea Generala AMR au mai fost invitati Radu Berceanu, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor, Gheorghe Barbu, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, si presedintele Traian Basescu, care insa a anuntat ca nu poate veni la Craiova in aceste zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS