14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Retinuti din drum

Trei tineri din Craiova au fost opriti de procurori si politisti in momentul in care se pregateau sa plece in Irlanda incarcati cu aparatura pentru piratarea cardurilor.


Procurorii doljeni ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Craiova au anihilat o noua banda de craioveni care se indeletniceau cu clonarea de carduri.


Oprire neprevazuta


Teodor Augustin Pislaru (fost Macau), Laurentiu Florin Stuparu si Ligia Iulia Axinte, toti din Craiova, au plecat luni cu o masina catre Bucuresti, de unde urma sa urce in avion cu destinatia Irlanda, unde ii astepta fratele lui Pislaru. N-au mai ajuns insa la destinatie. In apropiere de Pielesti, Fordul Mondeo in care se aflau cei trei a fost tras pe dreapta de politisti.


La controlul bagajelor din masina, oamenii legii – care ii filasera pe cei trei si stiau precis cu ce se ocupa – au descoperit o groaza de dispozitive care, amplasate pe bancomate, erau apte pentru a citi si inregistra datele cardurilor. Au fost ridicate in vederea confiscarii diverse dispozitive video miniaturale – unele originale, achizitionate din China si destinate supravegherii de la distanta a… copiilor, iar altele artizanale, special create pentru a fi montate pe bancomate – dar si toate materialele ajutatoare – de la role de scoci dublu adezive si pâna la spacluri perfect ascutite, cu care sa dezlipeasca de pe bancomate dispozitivele montate. Impreuna cu acestea, cei trei mai aveau cu ei un laptop, softuri specializate si tot felul de cabluri pentru conectarea la calculator a dispozitivelor auxiliare.


Obligati sa nu paraseasca localitatea


Cei trei sunt cercetati acum de procurorii DIICOT Dolj pentru constituire de grup criminal organizat si detinere de echipamente apte pentru clonarea de carduri, fapte sanctionate cu pâna la 20 de ani de inchisoare. Având in vedere ca Teodor Augustin Pislaru, Laurentiu Florin Stuparu si Ligia Iulia Axinte au fost prinsi inainte de a-si pune in practica intentiile infractionale, oamenii legii au considerat ca nu se impune arestarea lor preventiva. Pe baza de ordonanta emisa de procuror s-a dispus totusi obligarea de a nu parasi localitatea fata de cei trei.


Anchetatorii români, in colaborare cu cei din alte state europene – in principal Irlanda si Franta, continua cercetarile in acest caz, pentru a stabili cu certitudine legaturile invinuitilor cu alte bande din Craiova sau de peste hotare.


Antecedente


Teodor Augustin Pislaru nu este la prima intâlnire de acest gen cu oamenii legii. A mai fost arestat in Franta in 2002 pentru fapte asemanatoare, impreuna cu prietenul sau Marian Cristian Danila, aflat acum in spatele gratiilor, unde ispaseste o pedeapsa privativa de libertate tot pentru clonare de carduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII