17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiese contrafacute pentru telefoane mobile

Piese contrafacute pentru telefoane mobile

Politistii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au finalizat luni cercetarile in dosarul penal intocmit sotilor Marian-Ioan si Maria Laurentia Irinei, de 32, respectiv 29 de ani, ambii din Craiova, cercetati pentru punerea in circulatie fara drept a unor produse purtând o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice care prejudiciaza titularul marcii, precum si utilizarea acestor marci in scopul de a induce in eroare consumatorii.


Anchetatorii au retinut in sarcina celor doi faptul ca prin cele doua magazine ale firmei lor – unul situat la parterul Complexului Comercial Mercur, iar cel de-al doilea vizavi de Cinema Modern – au comercializat accesorii de telefonie mobila purtând fara drept denumirea si semnele distinctive ale producatorilor Nokia si Sony Erricson. Din aceste magazine politistii au ridicat in vederea confiscarii mii de astfel de produse contrafacute – de la acumulatori si carcase de telefoane mobile si pâna la snururi, suporturi si cabluri pentru telefoane mobile.


„Prejudiciul adus titularilor de drepturi, reprezentati in România de o casa de avocatura, se ridica la 11.500 euro. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj cu propunere de trimitere in judecata a invinuitilor, acestia fiind cercetati in stare de libertate“, a declarat subcomisarul Leonard Bandoi, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj.


Bauturi contrafacute la Negoi


Tot luni, lucratorii Formatiunii de Politie Rurala Bailesti au desfasurat o ampla actiune pe raza comunelor doljene Rast, Negoi si Bistret, pentru prevenirea si combaterea comercializarii de marfuri contrafacute. Cu aceasta ocazie a fost descoperita la o societate comerciala cu punct de lucru in Negoi 315 litri de bauturi spirtoase, ambalate in PET-uri de cinci litri, care nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal. Intreaga cantitate a fost ridicata de politisti in vederea confiscarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS