17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMandat pentru Mihaita Mititelu

Mandat pentru Mihaita Mititelu

Tribunalul Dolj a primit ieri o „palma“ serioasa din partea Curtii de Apel Craiova, in dosarul privind propunerea de arestare preventiva a Mihaitei Mititelu, de 45 de ani, din comuna doljeana Cosoveni.


Femeia este cercetata de politistii de la Investigarea Fraudelor si procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj pentru ca a „fabricat“ documente false (carti de munca cu date nereale privind vechimea in munca si adeverinte de salariat purtând stampile falsificate ale mai multor societati comerciale), pe baza carora cel putin 46 de persoane din aceeasi comuna ar fi primit ilegal credite de la BCR. Prejudiciul total adus bancii prin creditele acordate ilegal si nerambursate se ridica, potrivit estimarilor politistilor, la peste 500.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi).


Tribunalul Dolj i-a permis invinuitei sa dispara


Pe 15 martie, Mihaita Mititelu a fost retinuta de politisti, pe baza de ordonanta emisa de procuror. In ziua urmatoare, procurorii au propus arestarea preventiva a femeii, invinuita pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, insa Tribunalul Dolj a respins propunerea, considerând ca Mihaita Mititelu nu prezinta pericol social si poate fi cercetata in stare de libertate.


Procurorii au facut recurs, dar la termenul dat saptamâna trecuta de Curtea de Apel Craiova invinuita nu s-a mai prezentat. Instanta a dat un nou termen pentru 27 martie, insa Mihaita din nou nu s-a prezentat. Mai mult, politistii din Cosoveni nu-i mai dau de urma. Convinsi astfel ca arestarea preventiva se impune, judecatorii au dispus emiterea unui mandat de arestare in lipsa pentru Mihaita Mititelu, incercând sa repare astfel gafa Tribunalului Dolj. Politistii o cauta acum pe femeie, care, pentru infractiunea pentru care este cercetata, risca de la cinci la 15 ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII