9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega, cercetat si de procurorii anticoruptie gorjeni

Morega, cercetat si de procurorii anticoruptie gorjeni

Dan Ilie Morega, presedintele suspendat al PNL Gorj, este cercetat si de procurorii anticoruptie gorjeni, in urma mediatizarii inregistrarii audio, care surprinde pe banda o convorbire purtata in timpul desfasurarii unei sedinte de partid intre ex-liderul liberal si mai multi sefi de institutii publice privind colectarea de fonduri de catre PNL pentru campania europarlamentara. Ion Voinescu, comandantul adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Gorj, a spus ca organele de cercetare s-au autosesizat din presa si au inceput cercetarile in cazul lui Dan Ilie Morega pentru trafic de influenta si alte fapte de coruptie. Acesta a precizat ca verificarile in acest caz sunt continuate de DNA Gorj, in urma declinarii competentei: „Am constatat ca faptele pentru care am inceput cercetarile sunt de coruptie si ne-am declinat competenta in favoarea procurorilor de la DNA“. In paralel, DNA Bucuresti a deschis o alta ancheta penala legata de acest caz, cele doua dosare urmând sa se conexeze. Audierile in acest dosar au inceput, mai multi sefi de institutii prezenti la sedinta de partid fiind chemati de procurori pentru a da declaratii.


Glume si greseli de exprimare


Acum doua saptamâni, un imens scandal politic a izbucnit in urma unei actiuni de colectare de fonduri, conducerea organizatiei centrale a PNL decizând suspendarea din functie pentru o luna a presedintelui PNL Gorj. De asemenea, o comisie numita de conducerea partidului efectueaza o verificare a acestui caz, dupa care va intocmi un raport despre cele petrecute.


Pe aceasta inregistrare se aude vocea lui Morega, care contabilizeaza sumele de bani strânse de la anumite institutii publice, aflate sub coordonarea PNL, dar si a unora dintre sefii acestor servicii. Cei care nu au strâns suma de bani stabilita erau trasi la raspundere, cum este si cazul directorului Spitalului Judetean Târgu Jiu, Florin Mergea. Acesta sustinea in perioada respectiva concursul pentru ocuparea postului de director. Pentru ca nu strânsese suma solicitata, el a fost amenintat de liderul PNL Gorj, prin intermediul lui Aristica Morosanu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Gorj, ca va pica proba scrisa, dupa ce la interviu obtinuse o nota mare. Ulterior, Morega, dar si cei doi directori de unitati spitalicesti au spus ca a fost o gluma. Dan Ilie Morega a sustinut ca a solicitat, de fapt, cotizatia restanta de la membrii de partid care lucrau in institutiile respective si ca s-a exprimat gresit atunci când a rostit numele serviciilor respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS