17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampanie impotriva saraciei

Campanie impotriva saraciei

Prevenirea abandonului scolar, sustinerea familiilor nevoiase, combaterea marginalizarii sociale, oferirea de asistenta medico-sociala persoanelor aflate in dificultate sunt doar câteva dintre obiectivele propuse de reprezentantii Asociatiei „Vasiliada“ din subordinea Mitropoliei Olteniei.


Asociatia „Vasiliada“ a lansat in aceste zile campania „Ajuta cu 2%“, bani ce urmeaza sa fie strânsi prin directionarea a 2% din impozitul pe venitul anual. „Potrivit Codului Fiscal – Legea nr. 571/2003, art. 57, alin. 4 (cu modificarile si completarile ulterioare) – orice salariat poate dispune statului sa directioneze 2% din impozitul pe venitul anual catre organizatii nonguvernamentale. In acest fel, se creeaza un mecanism simplu prin care un cetatean poate sa decida cum vor fi cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionând aceasta suma catre o organizatie nonprofit“, a mentionat coordonatorul campaniei, preotul Adrian Stanulica.


Oamenii pot sa ajute, fara sa ii coste nimic


Campania „Ajuta cu 2%“ se va desfasura in judetele Dolj si Gorj pâna pe 15 mai, având drept scop informarea tuturor contribuabililor persoane fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociatia „Vasiliada“. Prin intermediul acestei campanii cetatenii pot sa ajute persoanele aflate in nevoie, fara sa ii coste nimic. Directionarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230“, cu datele personale ale contribuabilului si cu datele de identificare ale Asociatiei „Vasiliada“, urmând ca acest formular sa fie depus la ghiseul Administratiei Financiare.


Pentru Asociatia „Vasiliada“ este al treilea an consecutiv când utilizeaza aceasta prevedere legala pentru atragerea de fonduri. „Campania derulata anul trecut a inregistrat rezultate foarte bune, asociatia reusind sa colecteze din judetele Dolj si Gorj suma de 104.623,72 lei. Comparativ cu 2005, rezultatele campaniei desfasurate anul trecut au fost in crestere cu 32,5%. Toate aceste fonduri au fost orientate de Asociatia «Vasiliada» catre destinatiile pe care ea le-a propus spre finantare la inceputul campaniei, si anume: sprijin pentru copil si familie, prevenirea abandonului scolar, combaterea marginalizarii sociale, sprijin pentru sanatate“, a mai spus coordonatorul campaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS