11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Doua icoane cu Iisus au inceput sa „sângereze“


Mii de persoane s-au adunat in fata casei unui politist indian din localitatea Port Blair, din insulele Andaman, pentru a se ruga la doua icoane cu Iisus Hristos, care au inceput sa „sângereze“ in ultimele doua saptamâni. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, Eric Nathaniel a remarcat un lichid rosu, despre care a crezut ca este sânge, care a inceput sa curga din una dintre icoanele pe care le avea in casa sa. Acest lucru s-a intâmplat in urma cu mai bine de doua saptamâni. „Am aprins candelele si ne-am rugat toata noaptea. Sângele s-a uscat, apoi a inceput sa curga din mâinile si din inima lui Iisus, dintr-o alta icoana“, a declarat Eric Nathaniel. „Vopseaua rosie folosita pentru realizarea portretelor s-ar fi putut degrada din cauza umiditatii, insa, in ciuda acestei explicatii, numerosi credinciosi vin sa se roage“, au precizat autoritatile. Una dintre icoane a fost temporar mutata la episcopie, pentru a fi expusa publicului.


Un pian al lui Chopin – descoperit in Anglia


Pianul la care Frédéric Chopin a sustinut ultimul sau turneu a fost descoperit intr-o casa dintr-un sat englez de un specialist elvetian, informeaza site-ul Yahoo!News. „Stirea a venit ca un fulger“, a declarat colectionarul britanic Alec Cobbe dupa ce a aflat ca pianul pe care l-a cumparat pentru suma de 2.000 de lire sterline (2.950 de euro) in urma cu 20 de ani este un adevarat monument al istoriei muzicii. Au trecut mai bine de 150 de ani de la moartea compozitorului si a fost nevoie ca profesorul Jean-Jacques Eigeldinger sa studieze arhivele fabricantului francez Camille Pleyel pentru a da de urma pianului lui Chopin. Gratie seriei care este inscrisa pe pian s-a confirmat ca acesta este cel la care compozitorul polonez a cântat in timpul turneului sau de adio in Marea Britanie, in 1848.


Eva Longoria, condusa la altar de câinele ei


Eva Longoria va fi condusa la altar de câinele ei, Jinxie. Potrivit site-ului femalefirst.co.uk, actrita din serialul „Neveste disperate“ urmeaza sa se marite cu baschetbalistul francez Tony Parker in vara aceasta, intr-un castel din Franta. Jinxie, bichonul maltez al actritei, o va urma pe aceasta pâna la altar si va sta alaturi de miri pâna când acestia isi vor schimba verighetele. „Jinxie va purta in ziua cea mare o zgarda speciala cu pietre pretioase, pe care va fi inscriptionata data nuntii – 07/07/07“, a precizat un apropiat al actritei. Longoria este foarte atasata de câinele ei, pentru care cheltuieste in jur de 500 de dolari lunar pe produse cosmetice, il duce la saloane de ingrijire pentru a-i face pedichiura si pentru a-i curata dantura.


Motocicleta lui John Travolta, scoasa la licitatie


Motocicleta care i-a apartinut actorului John Travolta a fost scoasa la licitatie, iar banii obtinuti vor ajuta la restaurarea unei sali de cinema. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, actorul din pelicula „Wild Hogs“ a asistat la premiera filmului din orasul Ocala, facându-si aparitia pe covorul rosu impreuna cu sotia sa, Kelly Preston, pe o motocicleta Harley-Davidson, similara cu cea din film. La licitatie au mai fost scoase o vesta de piele si o casca de motociclist. Banii strânsi vor fi destinati proiectului de restaurare a cinematografului Marion din Ocala. „Cred ca acest eveniment va fi un adevarat succes“, a precizat Tava Sofsky, purtatorul de cuvânt al cinematografului local. Potrivit sursei citate, cinematograful Marion si-a deschis portile in 1940 si a fost nevoit sa le inchida anul trecut pentru lucrari de renovare, fiind intr-o stare avansata de degradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS