Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Supracontrol in piete in preajma Pastelui


Ouale si carnea de miel comercializate in piete si târguri in preajma Sarbatorilor Pascale vor fi verificate de doua ori de autoritatile competente din judet. Potrivit unui ordin emis ieri de prefectul Nicolae Giugea, primarii, politistii si medicii veterinari din localitatile unde exista piete agroalimentare vor verifica daca produsele traditionale de Paste sunt vândute in conditii bune. In acelasi timp, echipe mixte formate din reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dolj (DSVSA), ai Autoritatii de Sanatate Publica, Oficiului pentru Protectia Consumatorului, politisti si jandarmi vor pleca in teritoriu in perioada urmatoare pentru a controla daca modul in care sunt comercializate produsele alimentare specifice respecta legislatia in domeniu. Potrivit reprezentantilor DSVSA Dolj, in acest an comercializarea mieilor se va face in viu, oamenii trebuind sa sacrifice mieii numai in gospodaria proprie. Amenda pentru cei care taie miei in alte locuri decât cele autorizate este cuprinsa intre 200 si 300 de lei noi. (C.B.)


 


Doi fara permis


Doi doljeni s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost depistati de politisti in noaptea de duminica spre luni conducând autovehicule, desi nu posedau permise. Unul dintre ei este Florin Catalin Ruiu, de 20 de ani, oprit pe Calea Severinului in jurul orei 3.30, in timp ce conducea un autoturism Skoda Octavia, iar celalalt este Marin Mladin, de 52 de ani, din comuna Unirea, depistat in timp ce conducea un autoturism Dacia 1310 Break pe DJ 561 D, pe raza comunei Plenita. (A.D.)


 


Dosar pentru muzica fara autorizatie


Patroana unei firme din Craiova s-a ales cu dosar penal din partea politistilor de la Sectia 2 pentru ca difuza muzica ambientala fara a plati drepturi de autor. Marinela Baloi, administrator al firmei SC LI-MAR SRL din str. Dr. Ion Cantacuzino, va trebui sa explice acum procurorilor de ce difuza muzica fara autorizatie din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România – Asociatia pentru Drepturi de Autor, intrucât o asemenea fapta constituie infractiune. (A.D.)


 


La puscarie pentru abandon de familie


Costinel Pandia, de 34 de ani, din Poiana Mare, dat in urmarire generala pentru ca se sustragea executarii unei pedepse privative de libertate, a fost depistat luni de politistii doljeni in comuna Desa. Barbatul a fost retinut si introdus in arestul politiei, intrucât avea de executat o pedeapsa definitiva de patru luni inchisoare, pentru savârsirea infractiunii de abandon de familie. (A.D.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version