14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMilioane de euro din carduri clonate

Milioane de euro din carduri clonate

Cei sapte craioveni retinuti de politistii de la Crima Organizata isi construisera vile si isi cumparasera apartamente si masini de lux cu banii scosi din conturile altor persoane cu ajutorul cardurilor contrafacute.


Politistii Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova si procurorii Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au anihilat in cursul acestei saptamâni, in colaborare cu autoritatile franceze, o noua banda de falsificatori de carduri bancare ce actionau in mai multe tari europene, golind conturile unor cetateni români si straini.


Bogatasi fara ocupatie


„Actiunea Trifoi“, cum au denumit-o politistii de la Crima Organizata, a demarat la inceputul acestei luni, când oamenii legii din Craiova au furnizat autoritatilor franceze date despre doua persoane care se afla in Franta si incearca sa scoata bani de la bancomate cu ajutorul unor carti de credit falsificate. Imediat, cei doi – Marius Liviu Radut, de 24 de ani, si Andrei Eugen Stoenescu, de 26 de ani, ambii din Craiova – au fost retinuti de ofiterii francezi de la Crima Organizata.


In acelasi timp, luni a fost declansata in Craiova o ampla actiune care viza prinderea grosului bandei. Dupa un sir de perchezitii in sapte locatii, politistii si procurorii craioveni i-au „saltat“ pe cei care stiau ca se ocupa, de fapt, cu contrafacerea cardurilor. Cei cinci sunt: Marian Constantin, zis Remus, de 39 de ani, Sandu Tanasache, zis Elvis, de 35 de ani, Ion Constantin, zis Tarzan, de 29 de ani, Laura Stiuca, de 29 de ani, si Roxana Iuliana Stefanovici, zisa Moldoveanca, de 28 de ani, toti din Craiova, majoritatea fara ocupatie.


Din imobilele detinute sau inchiriate de acestia au fost ridicate mai multe calculatoare, laptopuri, dispozitive tip MSR 206 folosite la clonarea cardurilor, fete de bancomat special contrafacute pentru a citi date de pe cardurile utilizatorilor, dar si 143 de carduri clonate.


Palatele din strada Trifoiului


Potrivit politistilor, membrii retelei au facut o avere impresionanta de pe urma cardurilor clonate. „Au acumulat averi ale caror valori cumulate depasesc doua milioane de euro de pe urma clonarii de carduri. Si-au facut niste vile impresionante pe strada Trifoiului din Craiovita Noua, si-au luat apartamente, masini de lux, precum BMW X5, Volkswagen Touareg si Passat ori Peugeot“, a declarat comisarul-sef Gheorghe Bica, seful BCCO Craiova.


Desi detineau mai multe imobile, membrii bandei isi desfasurau activitatea infractionala intr-un apartament inchiriat din blocul D 13, situat pe strada Elie Georgescu din Craiova. „A devenit o adevarata moda printre infractori sa inchirieze apartamente unde sa-si desfasoare activitatile ilegale, sperând ca n-o sa fie depistati. La fel s-a intâmplat si intr-un alt dosar de clonare de carduri, in care au fost arestati Nicusor Daniel Ionescu (fost Surdu), zis Bila, si Gabriel Viorel Calin, zis Bârna“, a mentionat comisarul-sef Gheorghe Bica.


Mandate europene


Tribunalul de Mare Instanta din Marsilia a emis pentru Marian Constantin, zis Remus, si Sandu Tanasache, zis Elvis, mandate de arestare europene, pe care Curtea de Apel Craiova a decis marti sa le puna in aplicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII