11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFratii Burca au murit otraviti

Fratii Burca au murit otraviti

Otrava de sobolani a fost cauza decesului celor doi copii de trei, respectiv cinci ani, din comuna doljeana Dranic – aceasta este concluzia la care au ajuns autoritatile dupa efectuarea autopsiei. Potrivit directorului Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Dolj, Andrei Butaru, in stomacul micutilor s-au gasit urme de raticide, substante folosite pentru otravirea sobolanilor. Seful DSV Dolj a mai spus ca aceste substante au fost gasite in mai multe locuri din casa familiei Burca, fiind imprastiate chiar de parintii copiilor ca sa stârpeasca sobolanii care se aciuasera in locuinta.


Cazul este si in atentia Parchetului de pe lânga Judecatoria Segarcea, care a inregistrat decesul celor doi copii drept moarte suspecta, urmând sa faca incadrarea legala a faptei si sa-i traga la raspundere penala pe cei vinovati, dupa ce procurorii vor primi rezultatul autopsiei.


Sotii Burca sunt cercetati pentru neglijenta


Principalii suspecti sunt chiar parintii celor doi copii. Se crede ca de vina a fost neglijenta celor doi soti care au imprastiat otrava in locuinta fara sa ia masurile de precautie necesare.


Reprezentantii DSV Dolj sustin ca este posibil ca urme de otrava sa fi ajuns si pe vesela din care au mâncat si baut la masa toti cei patru membri ai familiei Burca, astfel explicându-se faptul ca si parintii copiilor s-au intoxicat. Sotii Burca au fost internati la Spitalul „Victor Babes“ din Craiova, de unde au fost transferati luni dimineata la Spitalul de Urgenta. Starea lor s-a ameliorat, ei fiind externati ieri-dimineata.


Managerul Spitalului de Urgenta Craiova, dr. Cristina Calangiu, sustine ca plimbarea unor bolnavi in stare grava intre doua spitale este de neconceput intr-o tara civilizata. „In mod normal, Spitalul de Boli Infectioase ar fi trebuit sa-si creeze un serviciu de terapie intensiva in care sa poata fi tratate cazurile de acest gen. Bolnavii nu trebuie plimbati dintr-un spital in altul“, a mentionat Calangiu.


Aceasta s-a referit la copilul cel mare al familiei Burca, Mihai, care a fost transferat duminica de doua ori de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ la Spitalul de Urgenta. Copilul a fost adus la Urgenta mai intâi la ora 13.45. Dupa ce a fost examinat, a fost retrimis la „Victor Babes“. In aceeasi zi, la ora 20.00, copilul a ajuns din nou la Urgenta, unde a decedat o ora mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS