11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlianta, pe butuci

Alianta, pe butuci

Relatiile din judet intre cele doua partide ale Aliantei D.A. se inscriu cu greu in limitele normalitatii. In timp ce la judet, liderii PD si PNL nici nu-si mai amintesc când a avut loc ultima intâlnire, la municipiu, alesii ambelor formatiuni nu pierd nici o ocazie sa se atace.


Liderii celor doua partide recunosc ca ultima sedinta din cadrul Consiliului Judetean de Coordonare a Aliantei a avut loc cu peste un an in urma. Data exacta a intâlnirii nu si-o mai aminteste nimeni, iar conducerea organizatiei judetene a PNL e de parere ca o astfel de intrunire nici nu era necesara, dat fiind faptul ca nu prea exista subiecte comune de discutie. Senatorul Mario Ovidiu Oprea a declarat ca singurele intâlniri intre reprezentantii celor doua partide sunt organizate la nivel de municipiu si au legatura cu pozitia fata de anumite proiecte de hotarâre discutate in consiliul local, dar nici aceste intâlniri nu au prea dat rezultate, dat fiind faptul ca in ultima perioada nu s-a ajuns la un rezultat comun. „Teoretic, nici nu a existat motiv pentru o astfel de intâlnire. Gânditi-va ce s-ar putea discuta la sedinta: probleme ale municipiului sau ale judetului. La judet e mai greu pentru ca este condus de PSD, iar in discutiile care au avut loc intre organizatiile de la municipiu au existat optiuni neomogene“, a spus senatorul Oprea.


Groza pune gaz pe foc in consiliu


Ca alesii municipali ai colegilor de Alianta nu se inteleg mai deloc o spune si secretarul executiv al PD Dolj, Gelu Visan. Acesta sustine ca acela care „aprinde fitilul“ este mai mereu presedintele PNL Craiova, fostul subprefect de Dolj Ion Groza, care si-a manifestat intentia de a candida contra actualului primar democrat Antonie Solomon in alegerile din 2008 si este interesat sa se mentina in atentia presei pentru a-si face imagine. „Nu mai stiu de când Consiliul de Coordonare a Aliantei din judet s-a intâlnit ultima data. Oricum, relatiile intre cele doua partide sunt normale. In consiliul judetean exista intelegere, au mai fost unele chestiuni de comunicare. La nivel de municipiu, in consiliul local este mai greu, intrucât consilierii PNL doresc si ei sa se remarce si au un presedinte (Ion Groza-nr.) care are nevoie de declaratii zgomotoase, mai ales ca a declarat ca ar vrea sa candideze in 2008. Relatia in consiliu e mai tensionata, cu atât mai mult cu cât primarul este democrat. Oricum, o sa vedem cum se va incheia problema existenta in Alianta la Bucuresti si vom actiona in consecinta“, a precizat secretarul executiv al PD Dolj. Liderul organizatiei municipale a PNL, Ion Groza, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima parerea in legatura cu relatiile existente in cadrul Consiliului Local de Coordonare a Aliantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU