17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCoada la recapatat permisul

Coada la recapatat permisul

Perioada de suspendare a permisului de conducere nu se poate reduce decât pentru cei care indeplinesc anumite conditii stabilite prin lege.


Sute de doljeni stau ore intregi la coada in fiecare zi de joi sa intre in audienta la seful Serviciului Politiei Rutiere Dolj pentru a solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere. Desi audientele, care se tin la sediul Politiei Rutiere Craiova din strada Câmpia Islaz, incep dupa ora 12.00, unii soferi vin inca de dimineata pentru a prinde un loc mai in fata, ca sa incerce sa-l convinga pe comisarul Stelian Nicolaescu sa le inapoieze mai repede permisele retinute.


Conditii


Multi dintre conducatorii auto merg in audienta doar inchipuindu-si ca-l pot convinge pe seful Politiei Rutiere ca merita sa-si primeasca permisul mai repede inapoi, fara sa stie ca pentru a beneficia de o asemenea reducere a perioadei de suspendare trebuie sa indeplineasca anumite conditii.


Potrivit art. 221 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii: a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie; a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savârsirea faptei; in ultimii trei ani de la data savârsirii faptei nu a mai beneficiat de o astfel de reducere; in ultimii doi ani nu a mai avut permisul suspendat. „In fiecare saptamâna vin in audienta 180-200 de persoane care solicita sa le dam permisul inainte de expirarea perioadei de suspendare. Daca sunt indeplinite toate conditiile, se poate aproba reducerea perioadei de suspendare. Daca insa cel putin una dintre conditii nu este indeplinita, nu putem acorda o astfel de facilitate pentru ca nu ne lasa legea“, a declarat comisarul Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII