12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDebandada la Regia Apa

Debandada la Regia Apa

Regia Autonoma Apa Craiova i-a dat unui craiovean aviz sa-si sape fundatia casei peste o conducta de canalizare si pe una de alimentare cu apa potabila. Acum, ii sugereaza omului sa-si comande un nou proiect, de peste 5.000 de euro, fiindca nu poate desfiinta reteaua.


O noua dovada a debandadei care a caracterizat Regia Autonoma Apa Craiova zeci de ani a iesit la iveala ieri, când un craiovean care a demarat lucrarile de construire a casei, pe strada Bariera Vâlcii, la nr. 1, a descoperit ca locul in care urmeaza sa se amenajeze fundatia este traversat de doua conducte: una de 800 mm, de canalizare pentru ape menajere, si alta mai mica, de alimentare cu apa potabila a unei cismele. Gheorghe Dragoi, craioveanul care a devenit peste noapte proprietarul unei bucati din sistemul de utilitati al Craiovei, a obtinut toate avizele si autorizatiile inca din vara anului trecut, pentru care a platit sute de milioane taxe, a mai achitat peste 5.000 de euro pentru proiectul imobilului si a mai si cumparat materiale de constructii de alte zeci de mii de euro. Dragoi povesteste ca a ramas consternat la vederea tevilor si ca acum nu stie ce sa mai faca, fiindca este posibil sa nu mai poata construi la adresa din proiect. „Cei de la Regia Apa spun ca trebuie sa refac proiectul, insa nu cred ca e posibil, fiindca aceasta conducta de canalizare traverseaza tot perimetrul. Am cheltuit atâtia bani inclusiv pe baza avizului lor, iar acum imi spun sa nu mai construiesc?!“, a spus Gheorghe Dragoi.


Directorul general al Regiei Autonome Apa Craiova, Constantin Stamatoiu, si-a asumat raspunderea in numele unitatii, dar a spus ca va lua masuri drastice cu angajatii care fac astfel de gafe.


„Nu este prima oara când oamenii regiei merg in comisiile de autorizare de la Primaria Craiova si dau avize pentru lucrari in zone in care avem retele. In strada Bariera Vâlcii, la nr. 1, este intr-adevar o conducta magistrala de canalizare, iar proprietarul are dreptate: noi ne-am dat acceptul pentru autorizare inca din iunie 2006. Lucratorul care a comis aceasta eroare va raspunde in fata legii, fiindca este putin probabil ca beneficiarul sa mai poata construi acolo“, a declarat Constantin Stamatoiu.


Conform primelor verificari, conducta de canalizare din curtea lui Gheorghe Dragoi nu poate fi deviata, ceea ce inseamna ca acesta nu mai are nici o sansa sa ridice un imobil pe terenul detinut in strada Bariera Vâlcii, ci doar sa-si recupereze prejudiciul in instanta.


Retele fara harta


Frecventa incidentelor in care diversi constructori inteapa tevile Regiei Autonome Apa Craiova fiindca lucreaza orbeste, neavând la dispozitie nici o harta, a crescut in ultimul an, o data cu declararea Craiovei „zona in lucru“. Cel mai intins front de lupta cu capcanele Regiei Apa a fost chiar centrul Baniei, Piata Prefecturii, strada Unirii, unde, dupa inceperea lucrarilor de modernizare, conductele de canalizare si de apa au fost in trei rânduri sparte cu pichamarul. Si pentru acest santier, dar si pentru nenumarate altele de pe raza Craiovei, Regia Autonoma Apa a emis avize favorabile. Daca insa autoritatile publice pot forta operatorul sa modifice circuitele, prevalându-se de interesul public, persoanele fizice nu beneficiaza de aceeasi favoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS