Debandada la Regia Apa

Autori


Regia Autonoma Apa Craiova i-a dat unui craiovean aviz sa-si sape fundatia casei peste o conducta de canalizare si pe una de alimentare cu apa potabila. Acum, ii sugereaza omului sa-si comande un nou proiect, de peste 5.000 de euro, fiindca nu poate desfiinta reteaua.

O noua dovada a debandadei care a caracterizat Regia Autonoma Apa Craiova zeci de ani a iesit la iveala ieri, când un craiovean care a demarat lucrarile de construire a casei, pe strada Bariera Vâlcii, la nr. 1, a descoperit ca locul in care urmeaza sa se amenajeze fundatia este traversat de doua conducte: una de 800 mm, de canalizare pentru ape menajere, si alta mai mica, de alimentare cu apa potabila a unei cismele. Gheorghe Dragoi, craioveanul care a devenit peste noapte proprietarul unei bucati din sistemul de utilitati al Craiovei, a obtinut toate avizele si autorizatiile inca din vara anului trecut, pentru care a platit sute de milioane taxe, a mai achitat peste 5.000 de euro pentru proiectul imobilului si a mai si cumparat materiale de constructii de alte zeci de mii de euro. Dragoi povesteste ca a ramas consternat la vederea tevilor si ca acum nu stie ce sa mai faca, fiindca este posibil sa nu mai poata construi la adresa din proiect. „Cei de la Regia Apa spun ca trebuie sa refac proiectul, insa nu cred ca e posibil, fiindca aceasta conducta de canalizare traverseaza tot perimetrul. Am cheltuit atâtia bani inclusiv pe baza avizului lor, iar acum imi spun sa nu mai construiesc?!“, a spus Gheorghe Dragoi.

Directorul general al Regiei Autonome Apa Craiova, Constantin Stamatoiu, si-a asumat raspunderea in numele unitatii, dar a spus ca va lua masuri drastice cu angajatii care fac astfel de gafe.

„Nu este prima oara când oamenii regiei merg in comisiile de autorizare de la Primaria Craiova si dau avize pentru lucrari in zone in care avem retele. In strada Bariera Vâlcii, la nr. 1, este intr-adevar o conducta magistrala de canalizare, iar proprietarul are dreptate: noi ne-am dat acceptul pentru autorizare inca din iunie 2006. Lucratorul care a comis aceasta eroare va raspunde in fata legii, fiindca este putin probabil ca beneficiarul sa mai poata construi acolo“, a declarat Constantin Stamatoiu.


Conform primelor verificari, conducta de canalizare din curtea lui Gheorghe Dragoi nu poate fi deviata, ceea ce inseamna ca acesta nu mai are nici o sansa sa ridice un imobil pe terenul detinut in strada Bariera Vâlcii, ci doar sa-si recupereze prejudiciul in instanta.

Retele fara harta

Frecventa incidentelor in care diversi constructori inteapa tevile Regiei Autonome Apa Craiova fiindca lucreaza orbeste, neavând la dispozitie nici o harta, a crescut in ultimul an, o data cu declararea Craiovei „zona in lucru“. Cel mai intins front de lupta cu capcanele Regiei Apa a fost chiar centrul Baniei, Piata Prefecturii, strada Unirii, unde, dupa inceperea lucrarilor de modernizare, conductele de canalizare si de apa au fost in trei rânduri sparte cu pichamarul. Si pentru acest santier, dar si pentru nenumarate altele de pe raza Craiovei, Regia Autonoma Apa a emis avize favorabile. Daca insa autoritatile publice pot forta operatorul sa modifice circuitele, prevalându-se de interesul public, persoanele fizice nu beneficiaza de aceeasi favoare.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 13 martie 2007

Actualitate

» Partide de un leu
» Moda ecologica
» Ziua Garzii de Mediu, sarbatorita cu plantari de pomi
» Bani publici pe strazi secrete

Local

» Blaga vrea sa vada PSD sustinând un program de dreapta
» Conturile ucrainenilor, golite de români
» Eleva gasita moarta
» Otraviti la masa
» Pentru schimbarea numelui
» Iubiri interzise
» O familie bazata pe incredere
» Policlinicile judetului, scoase la vânzare
» Debandada la Regia Apa
» Basescu: „Amânarea alegerilor, o eroare“
» Raspundem cititorilor
» Protest al medicilor rezidenti din Craiova
» Gradinitele au ramas pe drumuri

Sport

» Mourinho l-a numit pe Riley „fiu de curva“
» Derbiul Bayern – Werder, incheiat nedecis
» Sevilla, invinsa la Tarragona
» „Nico“, cel mai slab de la Auxerre
» Mutu i-a „impuscat“ pe sicilieni
» Roger Federer a fost invins
» Scurte stiri
» Multi finalisti craioveni, dar nici un titlu
» Victorie cu emotii pentru Energo
» „Panduri“ buni in Liga a II-a
» Ploaie, demis de la Minerul Motru
» Ungureanu: „Vreau promovarea!“
» Descoperiti pe centru
» Cazul Ganea s-a clasat
» Rednic lauda Stiinta
» Velcovici vrea la nationala
» Universitatea a multumit spectatorii
» Njock a incercat sa dea „scarita“
» Mi-a placut si mie meciul asta

Bani & Afaceri

» Finantistii, stimulati la salariu cu 108 milioane de euro
» 8,5 milioane de oameni la Cruciada Blizzard
» Manageri cu acte in regula la Poiana Mare si Bailesti
» Societatile oltene, depreciate la BVB
» Concediu de maternitate pentru românii din Spania
» Digul Jiului s-a impotmolit la Cotofeni

Magazin

» Picatura de cunoastere
» Fereşte-te de radar!
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Utile Craiova
» Bancul zilei
» Ia te uita!

Opinii

» Socoteli incurcate
» Oltenasii jucara bine

Top