12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins sub pat la vama

Prins sub pat la vama

Un macedonean a vrut sa paraseasca România ascuns sub pat intr-o cabina de autotren, inmatriculat in Serbia.


Politistii de frontiera severineni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Portile de Fier I i-au sesizat in noaptea de sâmbata spre duminica pe lucratorii Biroului Anticoruptie Mehedinti de intentia unui cetatean sârb de a oferi mita pentru a permite iesirea ilegala din tara a unui macedonean care depasise termenul legal de sedere in România.


Politistii au fost incercati cu 20 de euro


Sâmbata seara, la ora 20.45, la controlul de frontiera in PTF Portile de Fier I s-a prezentat pentru a iesi din România cetateanul sârb M. Aleksander, de 34 de ani, care conducea un automarfar inmatriculat in Serbia.


Cu ocazia prezentarii la controlul de frontiera, cetateanul sârb a prezentat politistului aflat in serviciu pe sensul de iesire din tara pasaportul personal in care se aflau doua bancnote de zece euro. Fiind intrebat de provenienta banilor, cetateanul sârb a declarat ca doreste sa ajunga cât mai repede in Serbia si vrea sa i se efectueze un control cât mai rapid. Gestul cetateanului sârb a creat suspiciuni, echipa de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali hotarând sa efectueze un control amanuntit asupra celui in cauza si automarfarului condus de acesta. In cabina autotrenului, oamenii legii au gasit ascuns sub pat un cetatean care nu se prezentase la controlul de frontiera. Identificat imediat, politistii de frontiera au stabilit ca acesta se numeste I. Goce si este macedonean. In urma verificarilor efectuate a rezultat ca soferul autotrenului, M. Aleksander, a fost rugat inainte de a pleca din localitatea Râmnicu Vâlcea, unde tirul fusese incarcat cu marfa, de cetateanul macedonean I. Goce, de 42 de ani, sa il ascunda in cabina automarfarului sau in vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, deoarece depasise termenul legal de sedere in România. Politistii de frontiera au sesizat ofiterii DGA – Biroul Anticoruptie Mehedinti care sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Mehedinti il cerceteaza pe M. Aleksander, in stare de libertate, sub aspectul savârsirii infractiunilor de dare de mita si complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar pe cetatenul macedonean I. Goce sub aspectul savârsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU