17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFebra intretinerii, stinsa la Asociatia 3

Febra intretinerii, stinsa la Asociatia 3

Una dintre cele mai mari nemultumiri ale craiovenilor de la Asociatia nr. 3 „Nicolae Titulescu“, plata de doua ori a energiei termice la blocul 22′, din cartierul craiovean George Enescu, si-a gasit rezolvarea gratie proiectului Gazetei de Sud „Fii vocea cartierului tau!“.


Dupa ce au spart tiparul dezbaterilor „Fii vocea cartierului tau!“ prin agresivitate in replici, craiovenii care au acuzat conducerea Asociatiei nr. 3 „Nicolae Titulescu“ de neimplicare in rezolvarea mai multor aspecte legate de umflarea facturilor la intretinere au obtinut o prima victorie: facturarea energiei termice la blocurile 21, 22 si 22′, alimentate in serie la retea, se va face printr-un singur gigacalorimetru, si nu prin doua, pentru a nu mai exista posibilitatea dublei facturari. Mentionam ca la intâlnirea locatarilor cu autoritatile, organizata de Gazeta de Sud in cartierul craiovean George Enescu, pe 20 februarie, oamenii au sustinut ca masurarea caldurii consumate in cele trei blocuri se face eronat de mai bine de doi ani, la unul dintre imobile fiind perceputa contravaloarea energiei termice dupa doua aparate de masura: unul montat pe conducta care deserveste toate cele trei imobile, si unul montat la intrarea in blocul „supraincalzit“. Conducerea distribuitorului de caldura, Regia Autonoma de Termoficare Craiova, a ajuns la concluzia ca sistemul de alimentare de la blocurile 21, 22 si 22′ nu permite departajarea retelelor pentru fiecare cladire, astfel incât aparatul de la intrarea generala nu poate fi desfiintat. Solutia convenita consta in demontarea celui de-al doilea gigacalorimetru, instalat la cererea locatarilor, pentru a elimina orice speculatii pe marginea dublei facturari. „Indicatorii celui de-al doilea gigacalorimetru erau luati in calcul, iar energia inregistrata era scazuta din rezultatele primului aparat, care masura consumul de energie termica la toate cele trei scari. Din punct de vedere al Termoficarii, facturarea s-a facut corect. Cum a repartizat Asociatia nr. 3 cheltuielile, asta este alta problema. Oricum, am stabilit impreuna cu locatarii sa desfiintam ultimul punct de masurare, pentru a nu mai exista nici acuze, nici probabilitati de calcul gresit“, a spus directorul general al Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache.


Sefii asociatiei, in razboi


Scandalul declansat la Asociatia nr. 3 „Nicolae Titulescu“ in preajma intâlnirii „Fii vocea cartierului tau!“ a avut ca prim efect preavizul dat de Comitetul Executiv al asociatiei administratorului Sorin Murgila, care insa a contestat decizia forului de conducere. Murgila este hotarât sa se bata cu presedintele Marin Furniga pâna la capat, considerând ca actiunea acestuia si a membrilor comitetului este un abuz. „Mi-au trimis un preaviz prin posta, prin care ma anuntau ca urmeaza sa-mi fie desfacut contractul de munca pentru neindeplinirea unor sarcini de serviciu conform fisei postului, insa fara vreo dovada si fara a mi se aduce la cunostinta care sunt abaterile“, a spus Murgila. El sustine ca l-a intrebat pe presedinte de ce a initiat o astfel de actiune si ca acesta i-ar fi raspuns: „Asa nu putem lucra, fara comunicare“. „Eu stau de dimineata pâna seara la asociatie, nu pot sa ramân si noaptea, când doreste presedintele“, a mai spus Murgila. Presedintele Marin Furniga nu a putut fi contactat. In vreme ce la vârful asociatiei se duce un razboi rece, Primaria Craiova prefera o pozitie neutra, refuzând sa aprofundeze controlul efectuat la Asociatia nr. 3 in ianuarie 2007, care a scos la iveala nereguli ce nu se ridica nici macar la rangul de gainarii. Mai mult, exista suspiciuni ca unele concluzii ale verificarii de la inceputul anului sunt „facaturi“. „S-a spus ca nu am prezentat documente justificative pentru unele sume de bani ridicate din casierie. Tot ce mi s-a cerut am pus la dispozitie si le arat oricui, oricând“, a spus administratorul Sorin Murgila. Seful inspectorilor primariei, Marian Giubelan, a declarat insa ca orice persoana implicata in activitatea asociatiei si acuzata de incalcari ale legii poate sa conteste procesul-verbal chiar la primarie.


„Asociatia nr. 3 nu a contestat actul de control invocat si nu cred ca cineva de acolo are o problema cu primaria, ci mai degraba cu colegii. In privinta rezultatelor verificarii, acestea vor fi reluate in cazul unei sesizari concrete, asa cum la fel de bine locatarii se pot adresa direct politiei“, a spus Giubelan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS