12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi morti si 12 raniti la Colonesti

Doi morti si 12 raniti la Colonesti

Doi oameni au murit, iar alti 12 au ajuns la spital in urma unui accident rutier provocat de seful Serviciului economic din cadrul IPJ Mehedinti.


Balti de sânge pe asfalt si pe iarba. Doua cadavre zaceau acoperite. Hainute imprastiate pe strada. Incaltari, scaune de masina si sacose insirate prin sant. Resturi de parbriz pe carosabil si mormane de fiare. Masini stationate pe o lungime de câtiva kilometri. Acestea sunt imaginile celui mai grav accident de circulatie petrecut in ultimii ani in judetul Olt. Tragedia s-a petrecut sâmbata, in jurul orei 13.40, la iesirea din comuna Colonesti, când doi oameni au murit pe loc, alti 12 au fost raniti, dintre care trei au ajuns la spital in stare grava, printre acestia numarându-se si o fetita de numai opt ani cu mama ei. Autorul tragediei este un om al legii, comisarul-sef Dumitru Bucur, care conduce Serviciul economic din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti. Politistul, de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, se deplasa sâmbata pe ruta Slatina – Pitesti, la volanul unui autoturism Dacia Solenza, cu numarul de inmatriculare MH 09 LUM. Comisarul avea in masina un buchet de flori si intentiona sa ajunga la Bucuresti, de unde trebuia sa-si ia sotia.


La iesirea din Colonesti, omul legii a ignorat indicatorul rutier depasirea interzisa si s-a angajat in depasirea unui Espero cu numarul de inmatriculare B 15 PRY, condus regulamentar de Vasile Florian Clont, de 32 de ani, din Bucuresti. In momentul executarii manevrei de depasire, comisarul a observat ca din fata venea o masina, a incercat sa reintre pe banda de mers, a acrosat cu partea fata dreapta autoturismul pe care voia sa il depaseasca, proiectându-l in fata masinii care venea din sens opus. Impactul dintre acestea, o Solenza cu numarul AG 08 KTU, care venea dinspre Pitesti, si Espero a fost extrem de violent. Un pasager aflat in Espero, Leonard Titel Catinca, de 31 de ani, din Gostavatu, si conducatorul Solenzei cu numar de Arges, Ionel Bica, de 38 de ani, din Colonesti, au murit pe loc. Alti 12 raniti, dintre care trei in stare grava, au ajuns la spital. Comisarul Bucur, cel care se face vinovat de producerea accidentului, a scapat fara nici o rana. Accidentul a fost filmat de o camera montata deasupra unui bar aflat in apropierea locului accidentului.


Sase ambulante si doua echipaje de descarcerare, la locul accidentului


Martorii tragediei au fost câtiva conducatori auto aflati in trafic. Ei au anuntat ambulanta, politia si pompierii. „Au venit sase ambulante, atât de la Slatina, cât si din Arges. Medicii nu mai stiau cum sa se imparta, pentru ca ranitii erau imprastiati peste tot. Tipau de durere toti. Au fost 12 victime care au ajuns la spital, dar noua au suferit rani usoare. Ceilalti au ajuns la spital in stare grava. Pentru soferul Solenzei si un pasager din Espero nu s-a mai putut face nimic. In urma impactului, cei doi au murit pe loc“, a spus unul dintre soferii aflati in trafic in momentul accidentului. „Mortul din iarba este cumnatul meu. Venea de la Pitesti cu sora mea, un frate, copiii si alte doua rude. Au fost la Pitesti pentru cumparaturi si uite unde au ajuns. Abia si-au achitat masina, ca au luat-o in leasing. Mai aveau doar câtiva kilometri si ajungeau acasa“, a spus cumnatul lui Ionel Bica. Una dintre victime, sotia soferului mort, Silvia, a fost preluata de o ambulanta din Arges si transportata in stare grava la un spital din Pitesti. Fetita celor doi, Ana Maria, de numai opt ani, a fost transportata in coma la Spitalul Judetean. Ulterior, medicii de la urgenta au decis sa o transporte cu elicopterul la Spitalul „Doctor Bagdasar“, din Bucuresti, pentru noi investigatii si tratament de specialitate. Potrivit informatiilor primite de la medicul care se afla de garda la urgente, Cornel Fulga, micuta se afla in stare foarte grava.


In jurul orei 17.00, Ana Maria Bica a fost transportata cu o ambulanta pâna la stadionul „1 Mai“, unde a preluat-o un echipaj SMURD, care a transportat-o la Bucuresti. Ambulanta si elicopterul au sosit in acelasi timp la stadion, numai ca portile acestuia erau inchise. Elicopterul a fost nevoit sa aterizeze la poarta stadionului, intrucât paznicii au auzit prea târziu sirenele ambulantei si politiei. In coma de gradul II, fetita a fost preluata de medicii SMURD. La stadion a sosit si directorul general al Spitalului Judetean, Mihai Nita.


Fetita se afla ieri tot in stare grava, ea respirând doar cu ajutorul aparatelor. Intr-o stare la fel de grava se afla si mama ei. Ceea ce nu stiu ele este faptul ca acela care le-a fost tata si sot nu mai este in viata. Dupa toate astea, autorul accidentului spune ca nu isi aminteste ce s-a intâmplat in acel moment.


L-a lasat memoria


Autoturismul condus de Dumitru Bucur nu are mai nimic, desi, in urma impactului, si acesta a aterizat tot in sant. Omul legii spune ca nu isi aminteste cum s-a petrecut accidentul.


„Am incercat sa depasesc o masina, iar de atunci nu imi mai amintesc nimic. Am ajuns in sant, dar nu stiu cum. Am coborât apoi si am vazut ce era aici. Eram singur in masina. Nu stiu ce s-a intâmplat, chiar nu-mi amintesc nimic“, a declarat comisarul Bucur. Foarte calm, politistul se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intâmplat. El a fost transportat la Spitalul Judetean pentru recoltarea probelor biologice. Rezultatul alcoolemiei a iesit negativ.


„Mergem si la sânge, dar va spun ca nu am baut nimic“, a spus politistul Bucur. La locul producerii accidentului a fost prezent seful Politiei Rutiere, Ilie Rosu, dar si adjunctul IPJ, Ion Voicu. „Au platit cu viata doi oameni nevinovati pentru greseala unuia care nu a respectat regulile de circulatie. Culmea este ca accidentul s-a petrecut chiar in apropierea indicatorului rutier depasirea interzisa“, a afirmat Ilie Rosu. Pentru fapta comisa, comisarul Bucur s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava. Acum el risca sa petreaca ani grei dupa gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII