10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccesoriile - mai periculoase decât ati crede

Accesoriile – mai periculoase decât ati crede

V-ati gândit vreodata ca accesoriile pe care le alegeti pentru a va completa tinuta ar putea fi daunatoare sanatatii dumneavoastra? Va prezentam câteva accesorii si obiecte vestimentare cu grad ridicat de risc pentru sanatate si va oferim solutii pentru a evita sa fiti o victima a modei – la propriu.


Vedete precum Paris Hilton si Victoria Beckham au fost printre primele care s-au declarat fane ale gentilor supradimensionate si au impus aceste accesorii in moda. Insa medicii specialisti avertizeaza ca gentile voluminoase si grele sunt periculoase pentru sanatate, in aceeasi categorie a „accesoriilor periculoase“ incadrându-se si tocurile foarte inalte, corsetele sau slipul tanga.


Gentile mari


Purtarea constanta a unei genti mari pe umar sau in mâna poate duce la tensiune a gâtului pe partea pe care purtati geanta si provoaca dureri de umar, de brat si de spate. In prezent, greutatea medie a gentii femeilor se situeaza undeva intre 1,3 si doua kilograme, o greutate mult prea mare având in vedere ca este purtata zilnic. Curelele extrem de subtiri ale posetelor pot afecta muschiul trapez, cauzând dureri si amorteala in brat.


Solutia: Cumparati-va genti mai mici si reduceti continutul acestora la obiecte esentiale. Daca tineti neaparat sa aveti produse cosmetice la dumneavoastra, optati pentru minitruse de machiaj. Schimbati din când in când pozitia gentii si incercati sa o purtati pe fiecare umar (sau in fiecare mâna), cât mai aproape de corp, pentru a o putea sustine si cu bratul astfel incât sa atenuati durerile de umar.


Tocurile inalte


Aveti grija cum mergeti. Studiile recent realizate au aratat ca mai mult de jumatate dintre problemele de ortopedie la femei apar din cauza tocurilor cui. Purtarea unor tocuri inalte obliga corpul sa se aplece pe spate pentru a-si pastra echilibrul, ceea ce poate cauza curbarea partii lombare, inclinarea pelvisului si in unele cazuri chiar fisuri vertebrale.


Solutia: Alegeti pentru purtarea zilnica incaltaminte care sa nu aiba tocuri mai mari de patru – cinci centimetri. Variati inaltimea tocurilor si purtati tocurile foarte inalte doar pe perioade limitate de timp.


Corsete


Daca doriti sa copiati imaginea pe care Kylie Minogue a afisat-o in spectacolele ei din turneul „Showgirl“, trageti aer in piept, pentru ca imbracând un corset veti simti ca nu va mai ajunge aerul. Corsetele nu sunt intotdeauna purtate asa cum ar trebui, iar daca sunt fortate chiar si un pic, ele pot cauza tensiune si durere in partea lombara. Se poate intâmpla ca atunci când stati asezate corsetul sa va „intepe“, sa va provoace iritatii si chiar dureri, iar pentru ca abdomenul este strâns, nu va mirati daca va veti pomeni si cu o durere de stomac.


Solutia: Faceti exercitii fizice. Incepeti sa practicati Pilates sau executati alt fel de exercitii fizice pentru stabilitate si pentru a va obisnui cu tensiunea abdomenului. De exemplu, puteti incerca sa „sugeti“ abdomenul in asa fel incât muschii sa fie usor incordati, si apoi sa mentineti aceasta pozitie cât de mult puteti.


Blugi foarte strâmti


Kate Moss si Sienna Miller au fost vedetele „responsabile“ pentru promovarea acestui look si este adevarat ca arata extraordinar, dar jeansii foarte strânsi va pot cauza neplaceri foarte mari si pot fi extrem de incomozi. Cercetatorii canadieni au descoperit ca pantalonii exagerat de strâmti pot afecta un nerv situat sub capul femurului, nerv ce poate cauza o afectiune numita meralgie parestezica (popular „furnicaturi pe coapsa“), care se manifesta printr-o durere surda pe picior.


Solutia: Fiti cinstite in legatura cu marimea pe care o purtati la haine. Daca nu reusiti sa va inchideti capsele sau fermoarul blugilor decât stând intinse pe pat, este foarte posibil ca pantalonii respectivi sa fie prea mici. Va recomandam sa optati pentru blugii mai largi: astfel va veti simti mult mai bine si veti fi si in pas cu moda.


Sutienul


Aveti grija sa nu va cumparati sutiene care nu va sunt bune. Un studiu efectuat in Marea Britanie a relevat ca 85 la suta dintre englezoaice poarta sutiene nepotrivite. In cazul in care cupele sunt prea mari, intreaga greutate a sânilor este sustinuta de umeri, ceea ce, bineinteles, va cauza dureri de umeri. Un alt efect secundar al sutienelor nepotrivite il reprezinta aparitia tensiunii in umeri si in spate.


Solutie: Optati pentru sutiene care nu lasa urme când le dati jos.


Slipul tanga


Medicii sunt destul de rezevati in ceea ce priveste acest obiect vestimentar si cei mai multi dintre ei nu recomanda purtarea slipului tanga, pentru ca acesta provoaca iritatii si creste riscul aparitiei unor boli de piele.


Solutia: Medicii impun purtarea slipului de bumbac, atât pentru motive de confort, cât si pentru motive de igiena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS