Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Genica Boerica poate parasi Craiova


Judecatorii Tribunalului Bucuresti i-au inlocuit lui Genica Boerica interdictia de parasire a Craiovei cu cea de parasire a tarii, astfel incât el sa se poata ocupa de afacerile din Oltenia. Magistratii au respins insa cererea de ridicare temporara a sigiliilor de pe trei autoturisme – Jaguar, BMW si Volkswagen Golf, pentru consolidarea garajului in care se afla acestea. Potrivit NewsIn, avocata lui Genica Boerica, Alice Draghici, a invocat joi, printre alte argumente aduse in favoarea ridicarii interdictiei de parasire a Craiovei, integrarea României in UE. Ea a explicat instantei ca omul de afaceri Genica Boerica este actionar majoritar la o societate comerciala din Drobeta Turnu Severin, care are ca obiect de activitate industrializarea laptelui si care trebuie adusa la standarde europene. Boerica este cercetat in libertate pentru savârsirea infractiunilor de spalare de bani, fals in declaratii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


Cercetat penal


Un barbat din Bals s-a ales cu lucrare penala dupa ce a fost prins de politisti in timp ce conducea un autoturism care a fost scos din circulatie. Dumitru C., de 57 de ani, a fost depistat de politistii de frontiera in cursul zilei de joi. Potrivit surselor oficiale, barbatul a fost prins pe raza comunei Visina, in urma unor informatii primite de politisti. In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat ca autoturismul condus de acesta era inmatriculat in Austria si a fost radiat din circulatie pe 18.07.2004. Dumitru C. s-a ales cu lucrare penala pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul radiat din circulatie, cu numere de inmatriculare false si care nu are drept la circulatie.


Parchetul vrea sa cumpere sediul DNA


Conducerea Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj a solicitat Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie fondurile necesare pentru achizitionarea sediului in care isi desfasoara activitatea procurorii anticoruptie, precum si a terenului aferent in suprafata de 255 de metri patrati, care au fost retrocedate fostului proprietar. „Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a intocmit o solicitare in care cere sprijin pentru cumpararea terenului si cladirii Directiei Nationale Anticoruptie Gorj“, a spus Cristina Ciobanu, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj. Cladirea si terenul au fost retrocedate lui Alexandru Spiridon Aposteanu. Acesta s-a aratat dispus sa vânda proprietatile inca de anul trecut, când cerea in jur de patru miliarde de lei vechi. Acum, conform unor surse din cadrul Parchetului, pretentiile au crescut pâna in jur de 15 miliarde de lei.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version