10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaidanezii Craiovei, asmutiti de primarie

Maidanezii Craiovei, asmutiti de primarie

Autoritatile din Banie au redescoperit roata pe care poate merge fara probleme activitatea de ecarisaj: transferul adapostului canin catre serviciul de profil, care poate astfel sa asigure un punct de lucru – cabinet medical-veterinar – doctorului care se va ocupa de controlul maidanezilor capturati.


In vreme ce haitele de maidanezi ataca in voie pe strazile laturalnice, noaptea, dar la fel de feroce si la amiaza, mai ales de câteva luni incoace, de când hingherii au fost trasi pe dreapta, administratia Craiovei da din colt in colt ca nu gaseste un medic veterinar. Iar fara acesta nu se poate urni activitatea de ecarisaj, deoarece câinii comunitari nesupravegheati nu pot fi ridicati daca nu sunt imediat cazati intr-un stabiliment, sub supraveghere medicala. Primaria Craiova detine un astfel de centru la Facai, insa acesta este pustiu dupa ce doctorul a plecat, iar incercarile de a se aduce altul au esuat. De ce nu se gaseste un medic veterinar pentru Facai nici sa dai cu tunu, e simplu: acesta nu-si poate exercita profesia, care este independenta, asa-numita libera practica, decât intr-un cabinet medical-veterinar, potrivit Statutului Medicului Veterinar, publicat in 2005, si a legilor in vigoare. Cladirile in care functioneaza stabilimentul canin de la Facai apartin insa domeniului privat al municipalitatii, care nu are competenta de a infiinta un cabinet medical-veterinar atâta vreme cât nu desfasoara o activitate care sa necesite acest lucru. Numai ca autoritatilor din Banie le-a trebuit mai bine de un an ca sa inteleaga cum pot beneficia legal de serviciile veterinarului.


Imobilele, la pachet cu hingherii


Activitatea Serviciului de ecarisaj din Craiova, detinut pe rând de Serviciul Public de Salubritate Craiova si de Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), s-a derulat in spatii pe care aceste unitati nu le-au administrat niciodata si, ca atare, nu le puteau inchiria nici unui eventual colaborator pe linie sanitar-veterinara. Directorul Salubritatii, Sorin Ciobanu, care va prelua oficial, din nou, in aceasta luna, ecarisajul de la RAADPFL, spune ca i-a propus deja Primariei Craiova sa-i transfere si imobilele de la Facai, pentru a putea amenaja un punct de lucru pentru un medic veterinar. „Puteam sa cautam mult si bine un medic, fara cabinet medical-veterinar nu avea cum sa profeseze la Facai, iar noi nu-i putem asigura unul fiindca, practic, nu avem unde. De aceasta data vom prelua delegarea de serviciu, dar si cladirile“, a spus Ciobanu. Directorul Directiei patrimoniu a Primariei Craiova, Ovidiu Vanghelie, a declarat ca, pâna acum, nimeni n-a solicitat municipalitatii preluarea in administrare a incaperilor de la Facai. „Atribuirea cladirilor unitatii care se ocupa de ecarisaj va fi supusa votului consilierilor municipali la cererea recenta a Serviciului Public de Salubritate, in sedinta ordinara a legislativului de la sfârsitul acestei luni. Pâna acum, insa, nu ni s-a cerut acest transfer“, a spus Vanghelie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS