17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHot impuscat mortal in inima

Hot impuscat mortal in inima

Un hot a fost impuscat mortal, drept in inima, de un paznic. Incidentul a avut loc in noaptea de joi spre vineri la o cariera din cadrul Exploatarii Miniere Rosia, din judetul Gorj. Doi tineri din comuna Farcasesti au plecat la furat de fier vechi. Stelian Florian Staniloiu, de 19 ani, si Claudiu Deaconu, de 17 ani, au fost surprinsi de agentul de paza Ion Dobromir in timp ce incercau sa sustraga mai multe bucati de cablu din cupru.


Potrivit anchetatorilor, hotii erau inarmati cu topoare si cutite si s-au napustit asupra paznicului, pe care l-au lovit in cap cu un topor, acesta fiind doborât la pamânt, in stare de inconstienta. Cei doi tâlhari au vrut sa-si termine treaba si sa sustraga bucatile de cablu. Conform politiei, agentul de paza si-a revenit, a scos pistolul din dotare si i-a somat pe cei doi hoti sa se predea, dar acestia au incercat sa-l loveasca din nou. Paznicul a tras un foc de avertisment si, vazând ca hotii nu se opresc, a tras asupra lor trei focuri de arma. Stelian Forian Staniloiu a fost impuscat in inima si a murit pe loc, iar minorul Claudiu Deaconu a fost nimerit in picior de doua gloante. Procurorul criminalist Gheorghe Viorel Roibu, din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, a stabilit ca agentul de paza a actionat in legitima aparare si nu poate fi acuzat de comiterea vreunei infractiuni.


Hotul si paznicul, internati in acelasi spital


Paznicul si hotul impuscat in picior au fost transportati la Spitalul Judetean Târgu Jiu, pentru a primi ingrijirile medicale necesare.


Ion Dobromir a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis. Acesta spune ca a fost atacat de cei doi hoti: „Ei m-au asteptat, au sarit pe mine si m-au lasat la pamânt. Apoi au plecat iar la furat. Eu m-am ridicat si m-am dus dupa ei… Le-am spus «stai ca trag!», iar ei nu m-au crezut ca am arma de foc si au vrut sa se repeada iar la mine si atunci am tras“.


Claudiu Deaconu spune insa ca s-a tras asupra lor fara sa fie somati: „Am plecat la furat de fier, dar nu am gasit decât niste cablu de cupru. Asta ne-a gasit, ne-am luat la bataie si a tras in noi fara sa ne someze“. Minorul este cercetat in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS